„Eurovizijos“ dainų konkurso pusfinalyje grupė „LT United“ dalyvaus gegužės 18 dieną ir tarp dvidešimt trijų dalyvių pasirodys aštuoniolikta.

Praėjusiais metais šiame konkurse Lietuva užėmė paskutinę vietą, todėl svarbiausiu „LT United“ tikslu tapo atkreipti „Eurovizijos“ žiūrovų dėmesį į mūsų šalį.

„Žinome, kad turime originalią mintį ir kad mūsų pasirodymas yra išbaigtas. Kokią vietą užimsime iš tiesų nėra svarbu. Ten visi dalyviai jau yra nugalėtojai, laimėję nacionalines atrankas savo šalyse. Ši daina tinka kiekvienam jų ir visus juos vienija. Svarbiausia, kad Lietuva šiame konkurse būtų pastebėta“, mano Viktoras Diawara.

„Mes norime padovanoti „Eurovizijai“ nugalėtojų dainą, kad visi, kurie laimės, galėtų ją dainuoti dar daug metų po mūsų“, sakė „LT United“ įkūrėjas Andrius Mamontovas.

Skirtingai nuo kitų „Eurovizijos“ dalyvių „LT United“ per pasiruošimo laikotarpį nesurengė nei vienos reklaminės kelionės ir stengėsi riboti savo dainos viešumą.

Nuo pat veiklos pradžios pasirinkę neįprastą savireklamos strategiją, „LT United“ savo interneto svetainėje „winnersofeurovision.com“ išplatino prašymą Europos radijo stotims negroti dainos „We Are the Winners“ iki „Eurovizijos“ konkurso pabaigos, kad šis kūrinys išliktų staigmena žiūrovams.

„LT United“ vadybininkaujančios agentūros M.P.3 vadovo Vaido Stackevičiaus teigimu, po pergalės nacionalinėje atrankoje grupė iki šiol išliko paslaptinga ir intriguojanti Europos akyse.

„Gauname palaikymo laiškų iš gerbėjų įvairiose šalyse, tokiose kaip Šveicarija, Švedija, Vokietija, Malta, netgi Estija. Olandijos prekybininkai pasisiūlė prekiauti mūsų dainos kompaktiniu singlu, nors kol kas šios dainos neketiname išleisti“, - sakė Vaidas Stackevičius.

Pagrindine pasiruošimo „Eurovizijos“ konkursui užduotimi, pasak Vaido Stackevičiaus, tapo biudžeto formavimas.

„Nors daugelis verslininkų „LT United“ palaiko morališkai, tačiau po ankstesnių Lietuvos nesėkmių „Eurovizijoje“ šių metų euroviziniam pasirodymui biudžetą suformuoti buvo nelengva“, sakė grupės vadybininkas. „Tuo tarpu, kiek spėjome patirti, dauguma atlikėjų kitose šalyse su tokia problema nesusiduria, tai išsprendžiama valstybės lygmenyje“.

Grupę „LT United“ įkūrė šešios ryškiausios Lietuvos muzikos žvaigždės - Andrius Mamontovas, Saulius „Samas“ Urbonavičius, Viktoras „Vee“ Diawara, Marijonas Mikutavičius, Arnoldas Lukošius, Eimantas Belickas. Šios grupės daina „We Are the Winners“ dalyvauti nacionalinėje atrankoje gruodžio mėnesį buvo įregistruota viena paskutiniųjų, baigiantis registracijos terminui, tačiau jau kitą dieną apie šią dainą kalbėjo visa Lietuva.

Balandžio mėnesį „LT United“ nariai tapo Jungtinių Tautų ir LR užsienio reikalų ministerijos projekto „Laikas padėti kitiems“ geros valios ambasadoriais ir, kaip daugelis garsių pasaulio muzikos, kino, sporto atstovų, įsitraukė į pasaulinę kampaniją, skirtą skatinti progresą ir padėti skurstančioms ir besivystančioms šalims.

Praėjusią savaitę visi šeši „LT United“ nariai buvo filmuoti projekto „Laikas padėti kitiems“ socialinei reklamai.

Kūrybinė grupė liko labai patekinta filmavimo rezultatais. Ši reklama bus transliuojama Lietuvos televizijos eteryje ir skatins padėti skurstančioms šalims.

Birželio 7 dieną Vilniuje Katedros aikštėje visos grupės, kurių nariai sudaro grupę „LT United“, surengs specialų koncertą, kuris tiesiogiai bus transliuojamas per Lietuvos nacionalinę televiziją. Koncerto metu atlikėjai ragins Lietuvos žmones nelikti abejingais besivystančių šalių problemoms ir pritarti, kad Lietuva jau turi ir gali padėti kitiems.

„LT United“ muzikantai šią savaitę surengs repeticijas Lietuvoje ir Graikijoje ir ateinančią savaitę savo nugalėtojų dainą pristatys 51-ojo „Eurovizijos“ dainų konkurso žiūrovams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją