Atsirado rėmėjų

Pirmieji „LT United“ parėmėme mes, dienraštis L.T. Mūsų dienraščio pervesti pinigai bus skirti vieno iš komandos narių pragyvenimo Atėnuose išlaidoms padengti.

Iš viso „LT United“ komandą sudarys 16 narių, tik 9 iš jų kelionės ir pragyvenimo išlaidas padengs nacionalinės atrankos organizatorė Lietuvos televizija (LTV).

Kaip L.T. sakė „LT United“ vadybininkas Vaidas Stackevičius, formuojant pasirengimo „Eurovizijai“ biudžetą didžiausiu grupės partneriu tapo Vilniaus miesto savivaldybė, ji skyrė 50 tūkst. litų paramą.

15 tūkst. litų paramą skirs visiškai nauja įmonių grupė „ZZZ Baltic“. Dar tiek pat – Vilniaus pirmojo verslo vadovų klubo nariai UAB „Info-Tec“, UAB „Pakmarkas“, AB „Rokiškio sūris“, UAB „Baltic Metal“ ir UAB „Jungtinės pajėgos“.

Įmonių grupė „MG Baltic“ „LT United“ parems „natūra“ – muzikantai galės išsirinkti scenos kostiumus pasirodymui šiai grupei priklausančiose drabužių parduotuvėse.

Trečiadienį prašymas paramai gauti buvo išsiųstas ir Vyriausybei.

Tačiau premjero atstovė spaudai Nemira Pumprickaitė L.T. teigė, kad Vyriausybė iki šiol nėra gavusi jokio prašymo.

Lankysis užsienyje

Kitą savaitę „Eurovizijos“ dalyviai lankysis Varšuvoje ir Kijeve, dar kitą – Minske. „Žinoma, visi šeši važiuoti negalės. Visų pirma daugelis užsivertę darbais, o antra – tam nėra ir finansinių galimybių“, – L.T. sakė V.Stackevičius.

Užsienio šalyse mūsų atlikėjai savo dainos nepristatys.

Atlikėjas sakė nemanąs, kad tai gali duoti naudos. „Manau, kad interviu duoda daugiau naudos nei dainos pristatymas. Dainos atlikimas viešai prieš festivalį net gali pakenkti“, – sakė A.Mamontovas. Iki šiol jis sakė interviu davęs tik vienam graikų dienraščiui.

Šiomis dienomis grupė ketina atidaryti savo interneto svetainę www.winnersofeurovision.com.

Daug ko atsisakė

Kol kas „LT United“ konkursui daugiau ruošėsi moraliai nei tiesiogiai. Marijonas Mikutavičius neseniai grįžo iš Brazilijos, kur ilsėjosi su drauge Regina Renčeliauskaite ir laidos „Pakeleiviai“ filmavimo grupe. A.Mamontovas neseniai su žmona Inga kelias dienas praleido Vienoje. Tačiau grupės vadybininkas V.Stackevičius patikino, kad repeticijos netrukus prasidės. „Ką dar ten ruoštis. Mes visą gyvenimą link to ėjome“, – paklaustas apie pasirengimą šmaikštavo A.Mamontovas.

Nors „Eurovizijos“ dalyvių „sąskaita“ jau nebetuščia (įskaitant ne tik grynus pinigus, bet ir kitokią paramą, ji siekia 100 tūkst.), daugelio planuotų dalykų muzikantams dėl pinigų stygiaus tenka atsisakyti. Muzikantai nebesiveš suvenyrų žurnalistams, nerengs prisistatymo vakarėlio.