„Man „Distancija“ – vienas iš labiausiai užburiančių „Foje“ gabalų. Jame išlikę Sporto rūmai, jaučiasi ir maišto, ir kraujo su pienu skonis“, – pranešime spaudai sako „Happyendless“ narys Andrius Kauklys.

Jo kolega Marius Narbutis taip pat žavisi „Distancija“ dėl jos savitumo.

„Šitas gabalas išsiskyrė iš „Foje“ kūrybos. Jis buvo kitoks. Skambesys – keistas ir dėl to labai įtraukiantis, tekstas – puikus ir Andrius Mamontovas „Distancijoje“ dainuoja tokia maniera, kokia paskui jau nebedainuodavo, – pasakoja Marius. – Visą laiką ta daina kirbėjo galvoje ir būtent su originaliu, specifiniu vokalu. Norėjosi prisiliesti prie šitos paslapties, bet nesugriauti jos. Ankstesnės technologijos dar neleido „ištraukti“ senojo Andriaus balso. Tačiau atsirado nauji technologiniai sprendimai ir mums pavyko tai „nuimti“: dabartinėje „Distancijoje“ dainuoja senasis Mamontovas, skamba nauja aranžuotė, kurią irgi dariau, susikarpęs seną, originalų garsą.“

„Man džiugu, kad senos dainos vis atgimsta iš naujo ir yra klausomos. Nebepamenu, kaip parašiau šią dainą – atsimenu tik, kad tai buvo 1985-1986 metų sandūroje, – sako A. Mamontovas. – Man buvo smalsu išgirsti, kaip „Happyendless“ traktuos dainos ritmą. Noriu tikėti, kad žmonės „Distanciją“ atras arba atras iš naujo.“

Naujoje dainos versijoje – dar daugiau sodrių spalvų. „Joje atsirado voodoo burtų ir transcendentinės meditacijos skonio“, – pasakoja „Happyendless“.

„Happyendless“ ir „Foje“ muzikiniam susitikimui sukurtas ir vaizdo klipas, sugrąžinantis į tuos laikus, kai sostinės renginių Meka buvo Kultūros ir sporto rūmai, o Kalnų parke „Foje“ nufilmavo koncertą muzikiniam filmui „Kažkas atsitiko“. Klipo režisierius Edgaras Kordiukovas leidžia patirti audiovizualinę kelionę per skirtingus dešimtmečius, sukinėdamas laiko ir filmo juostą, sujungiančią „Happyendless“ dabartį su „Foje“ istorija.

Laiko mašina užvesta ir „Happyendless“ studijoje: joje gimsta naujasis albumas, kuris iki metų pabaigos pasirodys dvigubo vinilo formatu. „Distancija“ yra pirmas singlas, bet bus ir kitų perdirbinių. Vieną pusę skirsime populiariajai muzikai, o kitą – akademinei: ten bus ir Bronius Kutavičius, ir Mikalojus Konstantinas Čiurlionis. Jau vyrai kurdami giliai kapstė, o mes pakapstysime dar giliau, savo stiliumi“, – atskleidžia „Happyendless“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją