„Kai tu liūdna – ir aš liūdnas. Kai tu juokiesi – aš laimingas“, – tokie žodžiai skamba kūrinyje ir, anot V. Popendikio, leidžia pajusti visiems pažįstamas emocijas. „Parašiau šią dainą, kai buvome susipykę su Paulina. Tokia situacija nervina. Kai pykstamės – viskas dega, viskas verda. Mano nuotaika priklauso nuo jos nuotaikos: jei ji – liūdna ir aš būsiu liūdnas, bet kai mes laimingi, tada jau laikykimės – tai gali būti taip gražu, kad net pavojinga, nes viskas aplink gali sproginėti, – kalba V. Popendikis. – Dabar tai – mėgstamiausia Paulinos daina, nes joje „neišsidirbinėju“: ji nėra nei pernelyg saldi, nei per daug griežta. Joje esu savimi.“

O koks jis būna, jei pykstasi su mylima mergina? „Ko gero, toks, kuris labai ramiai ir lėtai kalbės. Veikiausiai bus taip: aš nuraminsiu emocijas, išspręsiu kivirčą, o jau tada paaiškinsiu situaciją“, – šypsosi Vilius.

Anot jo, ši daina turi amerikietiško manieringumo. „R’n’b stilistika Lietuvoje nėra plačiai paplitusi, labai sunku tokias dainas įrašinėti – jos gerai skamba angliškai ir gana sudėtinga tai atlikti lietuviškai, bet šįkart mums, regis, pavyko“, – sako Vilius.

„Viskas yra taip, kaip girdi, matai ir kaip norėjai, kad skambėtų, – kalba Justicious. – Aš atėjęs labiau iš elektroninės, energingesnės muzikos žanro. Iš pradžių įsivaizdavau, kad šį kūrinį iš Viliaus svingo turėtume išauginti į linksmą, energingą būvį, ir aš bandžiau tą kūrinį truputį išpūsti, padaryti griežtesnį, o Vilius gludino mano aštresnius kampus. Galiausiai kūrinys tapo ir vasariškai nuotaikingas, ir maloniai ramus.“

Kurdami dainos vizualinę idėją, vaikinai įsivaizdavo 1980-1990 vaizdo klipus, kurių herojai turi vidinės ramybės ir paprastumo. „Toks amerikietiškas paprastumas ir stilingos detalės, kurios nėra įkyrios – tai gali būti paprastas švarkelis, klasikiniai sportbačiai ir svajonių kabrioletas, – šie dalykai sukuria akimirkos magiją. Tai – laikui nepavaldi muzika, laikui nepavaldūs sportbačiai ir laikui nepavaldūs jausmai“, – įvardina V. Popendikis.

Vaizdo klipe jis – vaikinas „Converse“ sportbačiais ir beisbolo striuke – einantis į naktį. Per ją keliauja su muzikos prodiuseriu ir vokalistu Justicious, kuris sėda prie istorinio 1968-ųjų automobilio „Ford Mustang“ vairo. „Aš manau, amerikietiškas oldskūlas gražiai sulimpa su kūrinio skambesiu, melodija. Jis turi kažką specifinio. „Mustang‘as“ tam taip pat puikiai pasitarnavo“, – sako Justicious.

Įtakos turėjo ir neseniai įvykusi Viliaus bei Paulinos kelionė į Niujorką – amerikietiškojo vintažo turgūs, seni muzikos pasiklausymo aparatai, į kuriuos reikia įmesti monetų ir iš filmų pažįstamos pakelės užkandinės, kuriose gali pamatyti ir ryškiausią scenos žvaigždę.

Klipą filmavo videomenininkas Gvidas Bindokas, drauge dirbo dronų pilotas Domantas Kancleris ir apšvietėjas Adomas Kaikaris. „Filmavome Vilniuje, Pilaitės mikrorajone. Radome vietą, iš kurios atsiveria puikus miesto vaizdas, turėjome progos pasigrožėti fantastiniu saulėlydžiu, nors klipe jo neliko, ten dominuoja naktiniai kadrai“, – pasakoja Vilius, klipą režisavęs ir montavęs pats.
Dainai „Kai tu liūdna ir aš liūdnas“ jos autoriai linki tapti vasaros hitu, kartu padedančiu spręsti porų konfliktus. „Mes ją puikiai įsivaizduojame vasarą skambančią gerame ore, jos labai gera klausytis automobilyje. O važiuojant nuo Vilniaus iki Kauno, ji galėtų nuskambėti apie 20-30 kartų“, – sako V. Popendikis ir Justicious.

Naujos dainos ir jos vaizdo klipo premjera:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją