Šių metų renginio šūkis – „Tarp mūsų viskas skamba“. Vienas iš šventės organizatorių ir šio šūkio autorius Jogaila Ivašauskas teigia, kad tokia tema pasirinkta ne veltui ir kalba apie tarpusavio ryšį, vienas kito girdėjimą, pajautimą, buvimą „viename ritme“ ir žaismingą to skambesio paiešką.

„Šis šūkis įkvėptas jausmo, kurį juntu muzikuodamas pats, o taip pat klausydamas kitų atlikėjų kūrybos. Tai nepaaiškinamai stiprus ir malonus būvis, kuris atsiranda būriui žmonių esant čia ir dabar, viename dažnyje, viename ritme – absoliučiame sinchrone. Turbūt dėl to mes visi taip mylime muziką. Ji nesuterštas ir nesuvaržytas eteris per kurį jungiamės su vienas kitu, savimi ir mus supančia aplinka“, – sakė J. Ivašauskas.

17-osios Gatvės muzikos diena plakatą sukūrė garsi Lietuvos iliustratorė Lina Vyšniauskaitė – Disciplina, kurios išskirtinio braižo darbus atpažįsta daugelis muzikos, dizaino ir literatūros mylėtojų. „Iliustracija kurta Gatvės muzikos dienai yra „skambėjimo” interpretacija - joje telpa žaismės, talento, lengvumo dermė - įsivaizduoju, kad muzikantas, atlikdamas savo mėgstamą kūrinį jaučia tokius pojūčius, o klausytojas - girdėdamas“, – komentavo pati iliustracijos autorė, iliustratorė Lina Vyšniauskaitė – Disciplina.

Renginio akimirkos – galerijoje:

Gatvės muzikos diena Vilniuje kaip ir kiekvienais metais startavo vidurdienį (12:00) ir tęsis iki 22:00 valandos vakaro.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją