„Tallinn Music Week” (TMW) – tarptautinis muzikos atradimų ir miesto kultūros festivalis, suburiantis muzikos ir kūrybinių industrijų profesionalus, Estijos sostinėje vyksta nuo 2009-ųjų. Jame apsilanko apie 20 tūkstančių klausytojų ir apie tūkstantį muzikos verslo profesionalų, rašoma pranešime spaudai. Tai – svarbus regiono renginys, kuriam dėmesį skyrė „The Guardian“, „New York Times“, „Forbes“ ir kiti žiniasklaidos banginiai.

Viktoras Diawara-Vee Talino muzikos savaitėje šiemet lankėsi bene 8 kartą.

„Dažnai vykdavau kaip delegatas, menų fabriko „Loftas“ atstovas. Ten pats esu nemažai grupių atradęs, kurios paskui grojo mūsų „Loftas fest“. Manau, tai vienas stipriausių „showcase“ festivalių Rytų Europoje“, – kalbėjo Vee.

Šiais metais „Tallinn Music Week“ dalyvavo 176 įvairių muzikos žanrų atlikėjai ir grupės iš įvairių Europos šalių, Šiaurės ir Pietų Amerikos, Kanados, Vidurio Rytų ir Afrikos.

V. Diawara taip pat pasirodė festivalio muzikinėje programoje, kaip ir prieš dvejus metus – su „Afrodelic“. Jie buvo pakviesti groti „showcase“ renginyje „Africa NOW!“, kuris skirtas pažinti naują šiuolaikinės Afrikos skambesį, nuo džiazo iki industrinių garsų, elektronikos ar DJ setų.

„Koncertavome renginio viduryje, bet susirinko pilna salė, buvo daug TMW delegatų ir tam tikrų muzikos festivalių agentų, kai kuriuos pats pakviečiau užsukti. Ir kai po koncerto kalbėjomės, mačiau, kad jie patenkinti, viskas labai gerai pavyko. Iškart atsirado dialogas apie kitus festivalius. Žiūrėsime, kaip viskas vyks toliau, tuoj prasidės susirašinėjimai“, – pasakojo Vee.

Kitų lietuvių grupių pasirodymų jis nespėjo pamatyti, nes „Afrodelic“ po savo koncerto buvo pakviesti į oficialų festivalio uždarymą, o iš ten skrido tiesiai į Lietuvą, kur V. Diawaros laukė kiti darbai. Tačiau Lietuvos muzikos verslo asociacijos atstovai, dalyvavę visuose mūsų šalies muzikantų pasirodymuose, teigė, kad koncertai praėjo puikiai ir sulaukė nuoširdaus publikos palaikymo. Tai patyrė ir festivalyje pasirodžiusi Rūta MUR.

„Talino muzikos savaitėje buvau pirmą kartą. Viskas labai gerai pavyko, publika buvo itin įsitraukianti. Visada pasirodymai, vykstantys užsienyje, yra visiškai kitokios nuotaikos. Ir šįkart man viskas labai patiko, tai buvo labai labai gera patirtis“, – teigė Rūta MUR.

Jos koncertą iš festivalio erdvės „Vaba Lava“ gyvai transliavo Estijos radijo stotis „Raadio2“. Estai Rūtą įsiminė dar pernai rudenį Vokietijoje, Hamburge vykusiame „Reeperbahn“ festivalyje ir pakvietė groti Taline.

Įdomus sutapimas – tuo pat metu, kai ji dainavo TMW, Liverpulyje vyko „Eurovizijos“ finalas, o Rūta MUR šiemet puikiai pasirodė nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje ir tik per plauką liko antra. Kokiais rezultatais baigėsi finalas Liverpulyje, Rūta MUR išgirdo jau nulipusi nuo scenos.

„Man tas vakaras buvo viso šio etapo paleidimas. Gal todėl ir pasirodymas buvo emocionalus. Ieškau tiltų į užsienį, Talino muzikos savaitėje įžvelgiu labai daug naudos. Per „Reeperbahn“ patekau į „Tallinn Music Week“, o po Talino sulaukiau kvietimų ir į Budapeštą, ir į Roterdamą, kitus festivalius. Aš stengiuosi kurti tarptautinį produktą, tai ir vyksta: susidomi vis kiti festivaliai ir kelionė toliau tęsiasi. Neabejoju, kad tai yra mano kelias, ar vienu ar kitu būdu – jei ne per „Euroviziją“, tai per kitus vandenis išplauksiu“, – šypsodamasi kalbėjo Rūta MUR.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją