Kartu su Bjork ir „Sigur Ros” ekstravagantiškieji „GusGus“ patenka į populiariausių pasaulyje Islandijos atlikėjų trejetą, rašoma pranešime spaudai. Elektroninės muzikos novatoriais tituluojama komanda yra sukūrusi ir itin didelio populiarumo sulaukusias „Depeche Mode”, Bjork, „Moloko”, „Sigur Ros” kūrinių šokių versijas. Savo biografijoje grupė turi vienuolika studijinių albumų bei daugiau kaip dvi dešimtis singlų, viso pasaulyje yra parduota daugiau kaip 700 tūkstančių albumų įrašų.

Šį sykį šaunioji trijulė žada dar galingesnį ir spalvingesnį pasirodymą – tokį, kokį geba sukurti tik jie. Daug kartų Lietuvoje viešėję „GusGus“ čia turi tokią ištikimą savo gerbėjų auditoriją, kad kiekviena jų viešnagė prilygsta sugrįžimui į senų gerų bičiulių kompaniją.

1995 m. Reikjavike susibūrusios grupės pavadinimas tiesiogiai susijęs su garsaus vokiečių režisieriaus Rainerio Wernerio Fassbinderio 1974 m. filmu „Baimė suvalgo sielą”, kuriame moteris gamina savo meilužiui kuskusą, jos lūpose skambantį kaip gus gus. Sėkmingos karjeros pradžia galima vadinti 1997 metus ir jų antrąjį studijinį albumą „Polydistortion”, kurį išleido galinga amerikiečių leidybinė kompanija „Warner Bros.”. Sulaukęs geros kritikos, šis darbas pelnė islandams pasaulinį pripažinimą. Kaskart nenuspėjamus gyvus pasirodymus surengiančius menininkus galima pavadinti muzikinės eklektikos profesionalais – meistriškai miksuodami šokių muziką su elektronika, hiphopą su techno, fanką su house, jie nuolat eksperimentuoja ir nesiliauja drąsiai žaisti garsais.

Grupės sudėtis keletą kartų keitėsi, tačiau ir buvusiųjų narių karjeros susiklostė sėkmingai. Didžiausios sėkmės sulaukė Emiliana Torrini, atlikusi dainą filme „Žiedų valdovas: Dvi tvirtovės”, bei koncertavusi su Stingu, Moby, Dido ir kitais žinomais atlikėjais. Šiuo metu „GusGus“ yra 3-se: tai du jos įkūrėjai – kompozitorius bei prodiuseris Biggi Veira ir charizmatiškasis vokalistas Daníel Ágúst, prieš keletą metų laimėjęs geriausio Islandijos pop dainininko titulą. 2021 metais prie „GusGus“ prisijungė kitos islandų grupės „Vök“ vokalistė Margrét Rán Magnúsdóttir, kurią šmaikštūs kolegos vadina „naująja cirko trupės nare“.

Vieša prekyba bilietais - nuo balandžio 27 d. 08:00 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją