Dvylikoje albumo kūrinių telpa daug vilties, nusivylimo, nusiraminimo, priėmimo, pykčio bei lengvumo. Pasak paties muzikanto, „Explicit Love" yra giliai asmeniškas darbas, kuriame įvairiais aspektais nagrinėjama daugialypė meilės samprata. Meilė sau, meilė partnerystėje, neapykanta sau ir meilės idėja utopiniame pasaulyje be konkurencijos ir ego.

„Anksčiau niekados nebūčiau rašęs dainų apie meilę, man tai atrodė labiausiai nuvalkiota tema. Bet laikui bėgant supratau, kad ir kiek yra istorijų apie meilę, kiekvieno žmogaus patyrimai - unikalūs ir neginčijami. Nusprendžiau atverti ir savo perspektyvą šia tema“, – pranešime spaudai pasakoja kūrėjas.

Kiekvieną albumo „Explicit Love" garsą Večera įrašė ir suprodiusavo pats, o tam prireikė net trejų metų. Per šį laikotarpį jis pasakoja pakeitęs net septynias gyvenamąsias vietas. Visa albumo garsų biblioteka ir buvo surinkta iš vietų, kuriose pastaruosius metus jam teko gyventi.

Išgirsti asmeninį atlikėjo pasakojimą meilės tema nuo šiandien galima visose skaitmeninėse muzikos klausymosi platformose. Visi 12 albumo „Explicit Love" kūrinių ypatingi ir tuo, jog tai – pirmasis albumas, kuriame Večera dainuoja. „Tai suteikia papildomą intymumo sluoksnį“, – sako atlikėjas.

Nors kūrybinis albumo procesas nebuvo lengvas – per jį patirta ir meilė, ir netektys, ne kartą kilo noras viską mesti, pasak atlikėjo, kažkokia jėga pastūmėjo tęsti pradėtus darbus.

„Teko išmokti pasitikėti procesu. Šio albumo kūrimas man buvo didelė savęs pažinimo mokykla, daug paaugau ir išmokau. Viliuosi, kad ir kitiems šis albumas gali padėti suartėti su savimi“, – sako Večera.

Eksperimentinės elektroninės muzikos kūrėjas ir prodiuseris prasitaria, jog eilėje jo laukia dar bent trys albumai ir daugybė singlų, kurių kiekvienas neša atskirą idėją ir tarnauja kaip įrankis tyrinėti vis kitus, vidinius ir išorinius pasaulius. Artimiausiu metu pasirodys ir vaizdo klipas vienai iš naujojo albumo dainų „Fragile Novelty“.

Solinę veiklą Večera pradėjo nuo 2018 m., kuomet pasirodė D. Britanijoje „Small Seeds“ klube bei mažuose draugų organizuotuose festivaliuose. Elektroniką bei gyvą dainavimą jungiantys atlikėjo performansai yra skambėję ir Artimuosiuose Rytuose – jam teko pasirodyti Palestinoje bei Haifoje, Izraelyje. Večera taip pat yra ir Jazztronica grupės „Avis Rara“ narys, priklauso duetui „Fryzbye“, anksčiau grojo su kolektyvu „Uprising Tree“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją