Asociacijos AGATA iniciatyva sugrįžęs renginys startavo apdovanodamas daugiausia perklausų ir pardavimų sulaukusius Lietuvos atlikėjų albumus. Ceremonijos metu „deimantiniai“ diskai buvo įteikti „OG Version“ už albumą „Motyvãcijos tikslai“ bei Jessicai Shy už darbą „Apkabinti Prisiminimus“. Lietuvoje „deimantiniu“ laikomas albumas, turintis 6 ir daugiau milijonus perklausų.

„Platininius“ diskus atsiėmė grupė „Solo Ansamblis“ už darbą „Olos“, Justinas Jarutis ir jo albumas „Tavęs Manęs Savęs“ bei „OG Version“ su darbu „Bilietas Į Rojų“. „Platininiu“ disku apdovanojami albumai, sulaukę 4 milijonų perklausų.

AGATA apdovanojimų akimirka

„Auksiniai“ diskai šiemet įteikti atlikėjams Free Finga už albumą „DĖMESIO! (Deluxe)“ bei Gabrielei Vilkickytei už darbą „Vilko švelnumas“. Lietuvoje „auksiniu“ laikomas albumas, turintis 2,5 milijonus perklausų.

Perklausos skaičiuojamos išskirtinai Lietuvos teritorijoje, o į perklausų rodiklius atitinkamais koeficientais įtraukiami tiek išleisti albumų tiražai, tiek ir jų atsisiuntimai internetinėje erdvėje, rašoma pranešime spaudai.

„Atsiėmęs apdovanojimą jaučiuosi laimingas, kad turiu tokį ištikimą klausytojų ratą. Šis albumas yra tąsa mano muzikinės kelionės, ir žiauriai svarbu kartu su jais evoliucionuoti ir tobulėti. Atlikėjams tokie apdovanojimai duoda drąsos ir užtikrintumo, kad yra klausomi ir palaikomi. Atgalinio ryšio, kuris motyvuoja kurti toliau ir netgi jausmo, kad esam tarptautinė bendruomenė, nes šie apdovanojimai egzistuoja visame pasaulyje. Svarbu jaustis didesnio konteksto ir plačios scenos dalimi. O geriausia, kad tai perklausos iš Lietuvos klausytojų, ir tai dar vienas įrodymas, kad lietuviška muzika išgyvena pavasarį“, – atsiėmęs apdovanojimą džiaugėsi Tomas Narkevičius-Free Finga

AGATA apdovanojimų akimirka

„Mintis atgaivinti šiuos apdovanojimus AGATA atėjo palaipsniui. Valdome stulbinamus kiekius itin vertingos statistikos, kurią siekiame maksimaliai išnaudoti. Prieš keletą metų AGATA „Muzikos salėje“ pradėjo teikti apdovanojimus atlikėjams, klausomiausiems radijo stotyse, tarptautinėse muzikos platformose, Pakartot.lt. Iki „auksinių“, „platininių“, „deimantinių“ trūko tik surasti naujus šiandienos muzikos vartojimo aktualijas atitinkančius rodiklius. Tad sukvietėm didžiausius muzikos industrijos dalyvius, išdiskutavom ir turim“, – mintimis apie grįžusius apdovanojimus dalinosi asociacijos AGATA direktorė Agnė Begetė.

Atlikėjų ir muzikos leidėjų teisėmis besirūpinanti asociacija AGATA tokius apdovanojimus nuo šiol žada rengti nuolatos – artimiausiu metu „auksiniais“, „platininiais“ ir „deimantiniais“ diskais žadama apdovanoti klausomiausių singlų atlikėjus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją