Pastebi, koks išgražėjęs Vilnius

Vis dar nedaug muzikos kūrėjų geriau nei Benjaminas Stanfordas, žinomas Dub FX pseudonimu, įkūnija terminą „one man show“ (liet. vieno žmogaus šou). Nuo pirmos iki paskutinės natos tik savo balso ir pedalų efektų pagalba Dub FX kuria ir atlieka savo dainas.

Kiekvienas šio kūrėjo pasirodymas yra skirtingas: „Jau kurį laiką koncertai man yra ne pramoga, o ritualas.“ Todėl kaskart lipdamas ant scenos Dub FX įsitikina, kad jo protas, kūnas ir siela yra maksimaliai pasiruošę atlikti geriausią įmanomą šou.

Paklaustas, ar turi kokių lūkesčių prieš koncertą Vilniuje, Dub FX nė nesudvejojo: „Noriu koldūnų ir keptos duonos“, – pastarąjį patiekalą australas įvardino lietuvių kalba ir kone be akcento, bet su plačia šypsena veide.

Taip pat specialiame interviu Lietuvai Dub FX negailėjo komplimentų šalies sostinei: „Man labai patinka svečiuotis šiame mieste. Kaskart pastebiu, koks Vilnius yra išgražėjęs ir koks švarus yra šis didmiestis.“

Naujas albumas rudenį ir specialus svečias Vilniuje

Rugsėjį Dub FX ruošiasi pristatyti naują albumą „Infinite Reflection“ ir panašiu metu planuoja leistis į albumo pristatymo turą po Europą. Tačiau vilniečiai bus vieni pirmųjų, kurie galės naujienas išgirsti gyvai dar liepos 13 d. „Vasaros Terasoje“.

„Vilniuje atliksiu ir naujus, ir senus gabalus. Taip pat, kaip jau man įprasta, improvizuosiu. Juk kiekvienas mano pasirodymas yra skirtingas“, – pasakoja Benjaminas.

Kitoniškumo koncertui „Vasaros Terasoje“ suteiks ir specialus koncerto svečias. Kartu su Dub FX į Lietuvą atvyksta saksofonininkas Mr. Woodnote – irgi australas į Didžiosios Britanijos džiazo sceną įsisukęs 2007-aisiais. Užteko kelių improvizuotų gatvės pasirodymų su žmogumi orkestru Bristolyje ir klausytojai suprato – saksofonas kartu su Dub FX talentu veža.

Iš gyvenimo automobilyje iki didžiausių pasaulio scenų

Dub FX didžiulį populiarumą įgijo iš Australijos atsikraustęs į Europą. Čia bedainuojantį Bristolio gatvėse jį pastebėjo video kūrėjas Benas Dowdenas, susižavėjo ir sukūrė jam porą vaizdo klipų.

Netrukus unikalus Dub FX talentas išgauti begalę garsų ir sukurti daugiasluoksnę muziką vien savo balso pagalba pelnė jam pasaulinį dėmesį. O iš gyvenimo automobilyje jis netrukus verslo klase ėmė skraidyti į didžiausius pasaulio festivalius, kuriose nuolat pasirodo šimtams tūkstančių žmonių. Jo kūrinių perklausos vien „YouTube“ platformoje dabar viršija 300 mln. Bilietai į Dub FX koncertą liepos 13 d. „Vasaros Terasoje“ jau prekyboje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją