Atlikėjų ir muzikos leidėjų teisėmis besirūpinanti asociacija AGATA nuo šiol tokius apdovanojimus rengs nuolatos. Šį sykį Auksiniai, Platininiai ir Deimantiniai diskai už daugiausia perklausų ir pardavimų sulaukusius albumus bus įteikti net septyniems muzikos atlikėjams bei grupėms.

„Atlikėjui didžiausias atpildas yra jo publikos dėmesys, tad šiuos apdovanojimus atlikėjai vertina kaip vienus reikšmingiausių. Jie grįsti pačiu objektyviausiu rodikliu – klausytojais, tad atlikėjams reiškia itin daug“, – sako asociacijos AGATA direktorė Agnė Begetė.

Pasak jos, šių metų apdovanojimuose matyti gana skirtinga perklausų dinamika. Vieniems atlikėjams „auksinę“ ar „platininę“ ribą pasiekti pavyko per porą metų, tačiau yra ir tokių, kas aukščiausią – deimantinį įvertinimą pasiekė vos per metus. Toks didžiulis auditorijos dėmesys yra milžiniškas atlikėjo ir jo komandos darbo įvertinimas.

Lietuvoje „auksiniu“ laikomas albumas, turintis 2,5 milijonus perklausų, „platininiu“ – 4 milijonus perklausų, o „deimantiniu“ – turintis net 6 milijonus perklausų. Perklausos skaičiuojamos išskirtinai Lietuvos teritorijoje, o į perklausų rodiklius atitinkamais koeficientais įtraukiami tiek išleisti albumų tiražai, tiek ir jų atsisiuntimai internetinėje erdvėje.

Renkant klausomiausiųjų statistiką paaiškėjo ir kita išskirtinė tendencija – itin sėkmingos nepriklausomų atlikėjų istorijos. Akivaizdu, kad išleisti itin sėkmingą albumą gali ne tik didelė muzikos kompanija, bet ir maža, nišinė muzikos agentūra, taip pat ir nepriklausomas atlikėjas. Tai tik įrodo, kokia unikali ir spalvinga yra Lietuvos muzikos rinka.

Šalies muzikos rinkai svarbi ceremonija vyks iškart po Visuotinio AGATA narių susirinkimo, o renginį ves muzikos žurnalistas Ramūnas Zilnys.

„Mūsų šalies muzikos rinka gal ir nedidelė, tačiau sparčiai auganti ir stiprėjanti. Džiugu, kad kartu su ja stiprėja ir Lietuvos muzikos bendruomenė. Šie apdovanojimai taip pat yra to įrodymas – juos ėmėmės kuruoti sulaukę itin didelio muzikos bendruomenės palaikymo. Renkame ir remiamės oficialiais duomenimis, tad AGATA gali objektyviai parodyti, kaip sekėsi muzikantui pasiekti klausytojus“, – džiaugiasi Agnė Begetė.

Organizatoriai prasitaria, jog vėliau Auksiniais, Platininiais ir Deimantiniais diskais žadama apdovanoti ir klausomiausių singlų atlikėjus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją