„Man patinka pasakoti istorijas – tekstas visada buvo varomoji mano muzikos jėga. Tiesa, kalbant apie šitą albumą, istorijų pasakojimas įgavo naują spalvą. Jaučiu, kad atvėriau duris į kambarį, kuriame nesu buvęs, – kalba FC Baseball. – Aš nuolat kalbu apie dainų rašymą, kaip apie tikrų tikriausią magiją, nes taip jaučiuosi. Nedainuoju apie Tėvynę, vienybę ar garbę, toli gražu. Aš dainuoju ir apie vakarėlius, ir merginas, ir apie puikybę, ir nuodėmes, apie jausmą po jų. Bet pats visada suvokiau savo misiją rašyti taip, kad klausytojas tarsi išgyventų tai, kas dainuojama. Būti laisvam ir ta laisve dalintis su klausytoju, įkvėpti jį. Visas šis procesas man yra mažų mažiausiai magiškas. Iš čia ir albumo pavadinimas „Aš sakydamas kursiu“. Tai – burtažodžio „Abra kadabra“ interpretacija: iš hebrajų kalbos verčiant į anglų, tai reiškia „I will create as I speak“.“

Tautvydo dainos ir muzika yra esminė jo identiteto dalis. Į rašymą jis žvelgia, kaip į sakralią patirtį. „Gali nemiegoti, nevalgyti, su visais susibarti, į šalį padėti knygas, nebelankyti sporto salės, vėl pradėti rūkyti, lankytis vakarėliuose, lyg ten ieškotum išganymo – bet rašyti reikia, nes nerašant viskas sustos, neteks prasmės. Buvo gana tamsus periodas, bet aš išlikau ramus. Net jei čia pabaiga, sakiau sau, – aš pasistengsiu dar vieną kartą surasti tuos baltus lapus ir pripildysiu juos gyvenimo“, – pasakoja FC Baseball.

Tačiau šįkart kurdamas aiškiai juto, kad jo vidinis rašytojas ir vidinis klausytojas, regis, nenori būti viename kambaryje, rašoma pranešime spaudai.

„Albumo dainoje „Apkabinai“ net nuskamba eilutė: „Nusprendžiau: rašyti nemesiu – tiesa, ketinau“. Nes tikrai ketinau“, – teigia atlikėjas.

Po didžiojo koncerto „Compensa“ koncertų salėje, kiek pailsėjęs, jis ištesėjo seniai sau duotą pažadą – pradėjo lankyti terapiją. „Kaip ir daugelis žmonių, tą žingsnį atidėliojau. Tačiau giliai visada žinojau, kad mano galvoje yra per daug pinklių ir man vienam jų išpainioti tiesiog nepavyks“, – neslepia FC Baseball.

Tą dieną, kai apsilankė terapijoje pirmą kartą, prasidėjo asmeninis ir profesinis Tautvydo augimas, be kurio naujausias albumas nebūtų gimęs: „Mano terapija ir albumo rašymas keistai persipynė. Po kiekvieno seanso jaučiau, kad man truputį palengvėja. Kad imu atrakinti duris to keisto namo, kuris ir yra mano mintys, mano jausmai, mano sprendimai. Jaučiu, kaip pamažu leidžiu sau būti visokiu. Aš laimingas, galėdamas pasakyti, kad esu kitoje šios upės pusėje. Žinau, kad tai – toli gražu ne paskutinė upė, kurią man teks perplaukti, tačiau apie ateityje laukiančius iššūkius aš mąstau šviesiai. Tai atsispindi ir mano asmeniniame gyvenime, ir naujose mano dainose. Kelionė tęsiasi.“

FC Baseball kūrybinę kelionę stebi gausus būrys gerbėjų, o tai, anot autoriaus, reikalauja progreso.

„Jei žmonės mano dainų žodžius priima taip giliai į širdį, aš jaučiu atsakomybę už tai, kokia yra mano kūryba. Norisi dainuoti dalykus, kurie ateina iš švarios vietos. Iš žinojimo, o ne klaidžiojimo, supratimo, o ne baimės. Aš noriu augti ir atrasti naujus dalykus, nes progresas yra būtinybė, norint sukurti vis kažką prasmingo. Terapija buvo geriausias sprendimas, suteikęs man naujų jėgų ir naujos energijos“, – svarsto jis.

Autentiškos, meistriškai parašytos FC Baseball muzikos su malonumu klausosi ir žinomi pramogų pasaulio veidai, ne vieną jų galima buvo išvysti uždaroje naujojo albumo perklausoje, surengtoje konceptualioje ir multifunkcinėje erdvėje „Demoloftas“.

Aktorius, renginių vedėjas Mantas Stonkus sako, kad FC Baseball dainos jam – labai artimos, nes ir pats yra melancholiškas. „Be to, jos labai stipriai asocijuojasi su tam tikrais etapais: pirmasis albumas reflektuoja karantiną, antrasis ir trečiasis – mano asmenines dramas, išgyvenimus ir virsmą. Ir šio naujojo albumo labai laukiau, nes atrodo, kad jausmų paletė – gana panaši ir išgyvenimai labai artimi“, – teigia M. Stonkus.

„Kartais net atrodo, kad išgyvenu visas situacijas su Tautvydu, – sako radijo laidų vedėja Eglė Kernagytė-Dambrauskė. – Ko gero, mes linkę susitapatinti su dainomis, kurios patiems artimos, nukelia į tam tikrus prisiminimus ar svajones. Tai – emociškai labai stipri muzika, tinkanti klajojimui padebesiais, todėl ji man žiauriai patinka. „Spotify“ kaip tik parodė, kad praėjusiais metais FC Baseball buvo mano klausomiausias muzikos atlikėjas ir tai yra visiška tiesa, nes išties labai dažnai klausausi jo automobilyje, tos dainos skamba mano ausinėse, kai bėgioju ar vaikštau prie jūros, ar keliauju traukiniu. Ne vienas kolega pradėjo klausytis FC Baseball, nes man patinka dalintis, kai kažką gero atrandu, ir šiuo labai artimu muzikiniu atradimu esu pasidalijusi su daugybe žmonių.“

„Niekada nepataikavau klausytojui, šiuo albumu nebepataikauju ir sau. Jame daug įvairiausių skambesių – nuo regio motyvų, džiazo, lengvos elektronikos bei roko. O kai Darius Užkuraitis manęs paklausė, kur galiausiai nukeliavo naujojo albumo skambesys, stabtelėjau ir ištariau, kad jei Stasys Povilaitis 2023 metais būtų 30-ies – manau, kad dainuotų kažką panašaus į „Interjero dizainą“, o kitkam papasakoti neužtektų ir viso vakaro. Tie, kam patikdavo mano lyriškos pinklės, šiame albume ras daug erdvių savo fantazijai siausti“, – teigia T. Gaudėšius.

FC Baseball albumas pasirodys balandžio 12 d. Šiandien erdves fantazijai jis atveria su naujausia daina „Apkabinai“ ir jos vaizdo klipu:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją