Jo pasirodymai šiame konkurse buvo sutikti labai gerai ir Lietuvoje. Tiesa, jis tikrai nėra vienos dainos atlikėjas, o savitas ir labai solidus artistas.

Daði Freyr pirmą kartą pažymėjo Vilnių savo koncertų planuose. Tikėtina, kad gėlės į sceną sostinėje rugsėjo 10 d. ims plaukti vos jo koncertui įpusėjus, rašoma pranešime spaudai.

Taip, ir vėl koncertas Lukiškių kalėjimo didžiajame kieme.

Jis tikrai nesiskundžia veiklos ar pasirodymų trūkumu, praėjusį penktadienį išleido ilgai lauktą debiutinį albumą (pirmą jo dalį) ir siaučia po visą pasaulį.

Šiame koncertų ture paskelbta net 17 pasirodymų. Smagu, kad jame visos trys Baltijos šalių sostinės. „8 Days A Week” taip pat organizuoja Daði Freyrio pasirodymus Rygoje ir Taline. Į Vilnių Daði Freyris atvyks po pasirodymų Taline ir Rygoje. Jam tai bus pirmoji viešnagė mūsų Vilniuje ir pirmas toks kartas Rygoje. Daði Freyris Estiją jau kažkiek pažįsta – ten jis kadaise jau grojo gyvai.

Ne visiems pasiseka gimti Islandijos muzikos lopšyje ir augti Danijoje. Tiesa, Daði Freyris išdavė Islandiją ir jau kuris laikas su šeima savo dienas leidžia Berlyne. Islandų muzikos kūrėjas prieš pandemiją užkariavo pasaulį su „Thing About Things“. Vien „Spotify“ platformoje šis darbas perklausytas net 128 milijonus kartų. Tada beveik visi jam prognozavo pergalę „Eurovizijos“ konkurse, o pats kūrinys tapo hitu. Tada pats konkursas dėl pandemijos buvo atšauktas.

Kitas Daði Freyrio kartas „Eurovizijoje“ taip pat buvo labai sėkmingas. 2021 metų konkurse Islandijos atstovas pateko į finalą ir liko ketvirtas. Įdomi detalė – Daði Freyris taip ir nepasirodė konkurso finale. Jis atšaukė savo ir grupės pasirodymą finale dėl kovido, o televizijos žiūrovai ir komisija turėjo vertinti repeticijos įrašą. Kaip bebūtų, Daði Freyr darbas „10 Years” taip pat tapo hitu.

Šiandien Daði Freyris laikomas vienu įdomiausių muzikos kūrėjų visoje Skandinavijoje. Pilnametražis albumas „I‘m Making An Album 1/3“ greičiausiai atsakys į visus klausimus. Pirmoji albumo dalis buvo paleista į pasaulį praėjusį savaitgalį ir sėkmingai sukasi muzikos klausymosi platformose.

Daug talentų savyje talpinantis islandas praeityje muzikavo grupėje „RetRoBot“. Jis savo amatą išmano puikiai - groja būgnais, pianinu, bosine gitara, sintezatorium ir kitais instrumentais. Jis turi geros muzikos bagažą, muziką prodiusuoja savo jėgomis ir visuomet mielai ja dalinasi. Jau beveik 10 metų jis nesėdi vietoje ir, atsispyręs nuo disco ir kokybiškos pop muzikos bei vis prie jos grįždamas, nuolat bando naujas platformas savo mintims. Jau anksčiau jo produkciją įvertino ir tėvynainiai – Daði Freyris yra pelnęs geriausio Islandijos elektroninės muzikos atlikėjo titulą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją