Vos 100 klausytojų, 12 Lietuvos miestų ir V. Bareikio kelionė po koncertines erdves, kurios jau seniai buvo. Pirmieji du turo koncertai įvyks Vilniaus ir Molėtų salėse, kurios talpina vos po 100 žiūrovų.
Būtent čia ir įvyko pirmieji bei labai įsimintini „žmogumi orkestru“ tituluojamo atlikėjo koncertai lygiai prieš 10 metų.

„Visada svajojau sugrįžti į tas erdves, kuriose mano koncertuose apsilankė pirmieji klausytojai. Kartais tekdavo groti vos dvidešimčiai ar net 7 žmonėms. Į pirmąjį koncertą „Mokytojų namų“ baltojoje salėje atėjo vos 27 žmonės, iš kurių tik 2 nusipirko bilietus... Kiti buvo mano draugai ir giminės. Nekantrauju ir vėl pajausti tą artimą ryšį su tokiu mažu kiekiu klausytojų“, – atviraudamas prisimena Vidas.

Bilietų į pirmuosius turo koncertus jau beveik nebeliko, o į likusiuose 10 miestų – mažiau nei pusė. Vos 100 žiūrovų talpinančios salės netrunka užsipildyti.

„Visi miestai pasirinkti neatsitiktinai ir apie kiekvieną iš tų vietų galėčiau papasakoti ne vieną audringą ir smagią istoriją iš karjeros pradžios etapo. Drebantis nuo judesio Molėtų etnokosmologijos muziejaus bokštas, Jurbarko cerkvės žiūrovų dovanotos uogienės, Gargždų „Lijo“ šėlsmas ar Alytaus teatro jaukumas. Visos vietos ir miestai įsirėžę mano atmintyje ir nekantrauju ten sugrįžti“, – dalijasi prisiminimais V. Bareikis.

Turas „Reivas akustiškai“ – tai antrasis Vido Bareikio muzikinio dešimtmečio paminėjimo etapas. Po grandiozinio ir vieno įspūdingiausių lietuviškų koncertų arenoje – kontrastingas ir jaukus turas vos saujai žiūrovų.

Visą savo karjerą atlikėjas garsėjo ypatingu santykiu su publika ir sugebėdavo sukurti jaukią atmosferą tiek kamerinėje, tiek didelėje erdvėje. Kadangi į kiekvieną koncertą pateks tik po 100 žiūrovų, Vidas Bareikis žada dėmesiu apdovanoti kiekvieną. Taip pat koncerto dalyviai turės išskirtinę galimybę iš atlikėjo rankų įsigyti firminę „VB“ atributiką. Turas „Reivas akustiškai“ startuoja jau šį savaitgalį, kovo 17 dieną Vilniaus „Mokytojų namų“ baltojoje salėje, o kovo 18 dieną Molėtų etnokosmologijos muziejuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją