Pirmą kartą 2011-aisiais vykęs ir ketverius metus garsiausius lietuviško repo vardus pristatęs festivalis buvo vadinamas savotiška šio žanro vizitine kortele, rašoma pranešime spaudai.

Ilgametis renginio organizatorius Konstantinas Kiveris sako, kad prieš aštuonerius metus vykęs festivalis turėjo išskirtinai vieningą bei gaivališką atmosferą, kurią norėtų atsinešti ir į šių metų atgimstantį festivalį, bet visgi skirtumų po aštuonių metų yra daugiau nei panašumų: „Šiais metais festivalis yra orientuotas ne tik į muzikinę dalį, bet į visus hiphopo kultūros elementus. Taip pat pirmą kartą jis vyks dvi dienas ir net penkiose scenose.“

Anot organizatorių, tokio dydžio renginys, kaip rengiamas šįmet, šalyje iki šiol dar nevyko. Skelbiami ir pirmieji, ištikimiems gerbėjams gerai žinomi vardai: „Despotin FAM“, „Micro One“, „Furytto“, „Proflame“, „Erkė“ ir „3 aukštas“.

„Šiuo metu Lietuvoje turime daug hiphopo atstovų ir atlikėjų, tačiau labai trūksta bendrumo, vienijančio taško, visi dirba ties savo soliniais projektais. Mes grįžtame prie festivalio formato, kuris reikalingas ne tik publikai, norinčiai išgirsti atlikėjus, bet ir muzikantams bei subkultūros puoselėtojams: kai visi kartu tiek ant scenos, tiek užkulisiuose, gimsta labai nemažai bendrų projektų.

Hiphopas yra gyvas organizmas, mums tik reikia progų susieiti. Tam ir skirtas „Dinamitas“, – festivalio misiją pristato organizatorius Motiejus Čaplikas.

Gatvės kultūros entuziastams žadama įdomi ir triukšminga dviejų dienų programa: gyvi koncertai, šokėjų kovos, beatbox bei DJ pasirodymai, graffiti bei ekstremaliojo sporto – BMX dviračių, riedlenčių bei riedučių erdvės.

Dar viena gera žinia ir festivalio naujovė – pokalbių zona, kurioje kūrėjai turės galimybę pristatyti savo naujausius darbus bei leidinius, čia taip pat veiks atributikos bei įrašų turgelis, vyks atlikėjų susitikimai su klausytojais bei teminiai workshopai.

Festivalio bilietų prekyba pradedama kovo 9 d. (išankstinė prekyba su specialiu kodu – kovo 8 d.).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją