Psichodelinio roko grupė „Garbanotas“, vos prieš metus išleidusi albumą anglų kalba, šiandien pristato naują studijinį albumą pavadinimu „Kūnas dangaus“ ir teigia, kad vėl atėjo laikas sudainuoti lietuviškas eiles, rašoma pranešime spaudai.

„Norėjosi pasidalinti visokiausiais gyvenimo nutikimais ir juos sustabdyti dainomis. Albumas sulipdytas iš atskirų gyvenimo etapų. Kai kurios dainos gulėjo stalčiuje kelerius metus ir laukė dienos, kai galės pasiekti klausytojų ausis, o kitos gimė šį rudenį. Tikriausiai, iš ilgesio ir vilties apie nutiksiantį džiaugsmą“, teigia grupės „Garbanotas“ vokalistas Šarukas Joneikis.

Albume nugulusios dainos tai devynios istorijos apie tai, kaip kūnai susitinka, išsiskiria, vienas kitą traukia ir stumia. Dainų tekstuose aidi mintys apie norą išmokti išgirsti, įsiklausyti ir keliauti šiame gyvenime bendrystėje su kitais.

„Šis albumas yra apie kiekvieno kelionę ieškant savo vietos po dangumi”, albumo pagrindinę mintį įvardija grupės „Garbanotas“ nariai.

Dainose ne tik Šaruko Joneikio parašytos mintys. Keli tekstai, virtę dainomis, yra Mariaus Luckos, o dar viena daina įgarsino Pauliaus Širvio eilėraštį:

„Atsimenu, kad tiek Luckos, tiek Širvio eilės, taip tiksliai pataikė į tuo metu išgyventas istorijas, kad atrodė, kad būtent taip ir norėčiau papasakoti apie meilę žmogui“, pasakoja atlikėjas.

Paklausti apie įkvėpimą kurti, grupės nariai pripažįsta, kad sunku paaiškinti iš kur gimsta mintys, vėliau nugulančios dainose.

„Kažką gyveni, pergyveni ir galų gale nutinka kelios eilutės, kurios ganėtinai tiksliai perteikia būseną, kurioj tuo metu esi. Tada bandai jas papildyti ir išplėtoti visą istoriją, o pridėdamas garsą, dar labiau sukuri nuotaiką, kuri perteikia kur tas tavo kūnelis blaškosi, šoka, džiūgauja, o gal verkia“, apmąstymais dalinasi Š. Joneikis.

Grupės „Garbanotas“ klausytojai naują albumą gyvai galės išgirsti ir jau šį pavasarį įvyksiančiuose albumo pristatymo koncertuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją