„Toli žvalgytis nereikia, visai šalia, kaimyninėje šalyje Lenkijoje yra nuostabių, pasaulinio lygio atlikėjų, kurie su mielu noru žada atvykti į svečius ir festivalį paversti nepamirštamu vasaros nuotykiu“, – išduoda Karklės festivalio organizatoriai, kurie džiaugiasi galėdami atskleisti, kokiais pasauliniais vardais pildosi Karklės festivalio atlikėjų sąrašas.

Atgimę 9-to dešimtmečio hitai

Milijonus perklausų surenkantys ir trankia klubine muzika garsėjantys „KOMODO“ susikūrė bendradarbiaujant trims didžėjams ir prodiuseriams: Yash, Tom Sanders ir Alex Red. Tai yra ilgiausiai klubinę muziką kurianti grupė Lenkijoje. Jie taip pat bendradarbiauja ir su pasaulinio lygio žvaigždėmis, o į Lietuvą atvyks kartu su vokalistu Thomas Sykes, kurio balsas skamba daugybėje hitais tapusių dainų, rašoma pranešime spaudai.

Tokie pasaulinę šlovę pelnę hitai kaip „(I just) Died in your arms“, „Is This Love“, „Miami Deja Vu“ yra puikiai žinomi net ir retkarčiais radijo imtuvus įsijungiantiems klausytojams, ką jau kalbėti apie tuos, kurie yra tikri melomanai.

Šie didžėjai garsėja tuo, kad klausytojus užburia ne tik naujai perkurtais senais, 9-to dešimtmečio hitais, taip pat ir jų pačių kurtais singlais, bet ir vokalistų profesionalumu: visi jų pasirodymai atliekami gyvai.

„Karklėje nieko nėra dirbtino, visi atlikėjai atlieka muziką gyvai, todėl kiekvienas jų pasirodymas yra unikalus ir toks, kurio neįmanoma pakartoti“, – tikina Karklės festivalio organizatoriai.

Festivalyje karaliaus ir Hip-hopas

Šio žanro gerbėjų organizatoriai taip pat nepamiršo: pagal hitais tapusias dainas šokti kvies „8 kambarys“!

Viena populiariausių lietuvių hip-hopo grupių, kurią sudaro du nariai: Karolis Talutis (Talaz) ir Deividas Alejūnas (Corsalis) išgarsėjo 2013 metais ir savo nuoširdumu iškart surado kelią į klausytojų širdis. Mega hito „Ieškau” kūrėjai būtent su šia daina ir surado kelią ne tik į klausytojų širdis, bet ir į muzikos aukštumas.

Greičiausiai nedaug kam žinomi faktai, jog šių talentingųjų reperių kelias į muziką prasidėjo labai anksti: Deividas hiphopu susidomėjo paauglystėje, o Karolis tekstus pradėjo rašyti dar pradinėse klasėse.

Dueto sceninis pavadinimas „8 kambarys“, taip pat slepia įdomią istoriją – kaip pasakoja grupės nariai, jų pirmoji studija buvo visiška belangė: „Tai buvo tarsi mūsų kambarys, tačiau šį pavadinimą taip pat norėjome sutapatinti su kokiu nors skaičiumi – simboliu. Kai ateidavome į studiją, praleisdavome joje labai daug laiko, tai buvo tarsi begalybės kambarys. Skaičius 8 simbolizuoja vietą, kurioje tu prarandi laiko sąvoką“ – pasakoja grupės nariai.

8 Kambarys savo kraityje turi surinkęs daug apdovanojimų: tiek 2021-aisiais, tiek 2019-aisiais, M.A.M.A muzikos apdovanojimuose „8 Kambarys“ buvo išrinktas Metų Hip-Hop grupe, o jų ir Vido Bareikio daina „Ežero dugne“ nugalėjo Metų dainos nominacijoje. ZIP FM stoties eteryje GATVĖS LYGOS TOP 10 sugebėjo išsilaikyti TOP 1 vietoje keturias savaites iš eilės. Grupė buvo viena iš nominantų HIP HOP apdovanojimuose kaip METŲ NAUJIENA.

Taigi, laikas iki festivalio sparčiai tirpsta: atlikėjų sąrašas nuolat ilgėja, o organizatoriai nekantrauja dalintis naujienomis, kurių ir vėl pažers jau visai netrukus.

Primename, kad pirmieji atlikėjai, besirengiantys kaip reikant įkaitinti Karklės atmosferą yra šie: Rag‘N‘Bone Man, Sigala, Olivia Addams, Dynoro bei festivalio ambasadoriai Marijonas Mikutavičius ir Dj Jovani, o dabar dar ir KOMODO&THOMAS SYKES ir 8 Kambarys.

Tai, tik pradžia, netrukus grįšime su dar geresnėmis naujienomis, kurias pasaulines žvaigždes išvysime Karklėje!

Susitinkame jau rugpjūčio 11-13 dienomis Karklėje, karščiausiame festivalyje ant jūros kranto!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją