Koncerto metu ant scenos pasirodys Europoje ir visame pasaulyje žinomi Ukrainos atlikėjai – dainininkė Nastya Kamenskikh („NK“), užkariavusi ne tik Ukrainos, bet ir Lotynų Amerikos širdis nepamirštamais hitais „Peligroso“ ir „Elefante“. Per visą savo karjerą atlikėja laimėjo daugiau nei 50 apdovanojimų, tarp kurių – „Metų atlikėjos“, „Metų hito“, bei „Metų muzikinio klipo“ titulai. Nuo pat pirmos Rusijos agresijos dienos N. Kamenskikh garsiai kalba apie tai, kas vyksta Ukrainoje, savanoriauja įvairiose organizacijose, dalyvauja taikos bei labdaros renginiuose.

Savo pasirodymą skirs ir su daina „Плакала“ beveik 500 mln. peržiūrų „Youtube“ kanale surinkusi grupė KAZKA. 2021 m. bene svarbiausioje Ukrainos muzikos apdovanojimų ceremonijoje „YUNA“ jie laimėjo „Metų grupės“ titulą, o minėtas hitas pateko į populiariausių dainų pasaulyje šimtuką. KAZKA savo gerbėjams atlieka konceptualią muziką, kuri jungia folklorą, indie, elektroninę muziką ir populiariąją kultūrą, o unikalus vokalistės Oleksandros tembras jų dainoms suteikia nepakartojamą skambesį. 2017 metais susikūrusios grupės koncertiniai turai driekiasi nuo Ukrainos iki Jungtinių Amerikos Valstijų – pasirodymus jie atliko ir savo šalį atstovavo Kanų kino festivalyje, „South by Southwest“ festivalyje Teksase bei didžiojoje „Sziget“ festivalio scenoje.

„Next Stop is Victory” koncerto metu taip pat bus galima išgirsti ir jaunosios Ukrainos atlikėjos Annos Trincher hitais tapusias dainas „Не залишай“ ir „Зай“. Pastarajame kūrinyje, kuris dienos šviesą išvydo vos prieš du mėnesius, atlikėja kalba apie karą Ukrainoje ir per prievartą savo gimtinę turėjusias palikti šios šalies moteris. Anna išgarsėjo 2015 m., kuomet atstovavo savo šaliai vaikų „Eurovizijos” dainų konkurse, o vėliau, 2018 m., suvaidinusi populiariame Ukrainos televizijos seriale „Mokykla”.

Į sceną žengs ir prie paramos Ukrainai prisidės Lietuvoje visiems žinoma aksominio balso savininkė Evelina Sašenko. Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje baigusi džiazo vokalą, dainininkė gerai žinoma kaip įvairių konkursų, festivalių ir projektų dalyvė, tarp kurių – nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos, „Triumfo arka“ bei „Žvaigždžių duetai“. Didelę dalį atlikėjos muzikiniame gyvenime užima prancūzės Edith Piaf kūryba ir neblėstanti meilė kabaretų bei miuziklų melodijoms.

Renginio metu taip pat bus galima išgirsti ir 2016 m. Ukrainos „X faktoriaus“ finalininkų – grupės „Mountain Breeze“ kūrinius „Окупанту“ ir „Богу“ bei 2018 m. „X faktoriaus“ nugalėtojų „ZBS band“ dainas „На морозі“ ir „Будь що буде“. „Mountain Breeze“ susiformavo dar 2014 metais – tuomet jie perdainuodavo kitų žymių atlikėjų kūrinius, tačiau po sėkmingo 2016-ųjų pasirodymo muzikiniame konkurse „X faktorius“, atlikėjai pasirašė sutartį su žymia muzikos leidybos kompanija Ukrainoje ir išleido savo debiutinį albumą „Say It Loud“. Tuo tarpu grupės „ZBS band“ lyderiai yra ne tik dainininkai, bet ir aktoriai, todėl dueto kūryba – įvairialypė. Jų atliekamos dainos yra ne tik linksmos, melodingos ir lengvos, tačiau taip pat ir jautrios, gilios bei pasakojančios apie stiprias lyrinių herojų emocijas: liūdesį, meilę, laimę.

Renginiui, kuris kovo 25 d., 19 val., vyks „Compensa“ koncertų salėje, diriguos žinomas Ukrainos televizijos laidų vedėjas Volodymyras Ostapčukas. Padėkime karo niokojamai Ukrainai, kuri ryžtingai kovoja ne tik už savo, bet ir viso pasaulio taiką. Įsigytas bilietas į paramos koncertą – galimybė šios šalies didvyriams dar kartą apkabinti savo artimuosius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją