„Klaipėdos istorija dar toli gražu nesibaigia. Po intensyvių derybų ir sprendimų ieškojimų, šiandien grįžtame su savuoju.

Praėjusį šeštadienį koncertas Hofe įvykti galėjo, tačiau jis būtų visiškai neatitikęs mūsų kokybės standarto ir patiems sau išsikeltos kartelės. Norime pabrėžti, kad dėl to nėra kalta nei grupė, nei techninis personalas, nei garso ir šviesų įmonės, su kuriomis dirbame ir dirbsime ateityje. Specialisto komentaras trumpai tariant: koncertui sutrukdė šalia esanti transformatorinė, kuri generuoja didelį elektromagnetinį lauką ir tam tikros instrumentų jautresnės dalys, sukeldamos foną, trukdo koncertą sugroti kokybiškai. Žmonės, buvę angare, gali patvirtinti, jog dėjome visas pastangas, kad koncertas įvyktų. Per visus grupės 10 gyvavimo metų ir sugrotus šimtus koncertų, tai pirmas toks atvejis.

Paprasčiausias sprendimas būtų renginį skelbti atšauktu ir visiems grąžinti pinigus, tačiau nenorime nešiotis šito juodulio savo ir visos komandos istorijoje, o ir turą turime užbaigti taip, kaip priklauso.

Skelbiame jog NAUTO turą uždarysime VASARIO 11 dieną Klaipėdos ŠVYTURIO ARENOJE.

Visi įsigyti bilietai galios FANŲ ZONAI kuri bus prie pat scenos, o į likusią arenos dalį galėsite patekti NEMOKAMAI. Renginį su detalesne informacija paskelbsime rytoj. Į fanų zoną bilietus įsigyti galės ir kiti, jeigu tik to norės.

Dėl susidariusios situacijos ir nepatogumų privalome palikti ir bilietų grąžinimo galimybę“, – rašė „ba.“.

Rokeriai „ba.“ išlaukė vertingą pauzę ir leido gerbėjams patiems susipažinti su naujuoju grupės albumu. Sausio pradžioje „Compensa“ koncertų salėje grupė pagaliau jį pirmą kartą sugrojo gyvai. Griausmingu koncertu prasidėjo „ba.“ muzikinis turas, kurio metu pristatomas kartu su „Sony Music“ dar pernai rudenį išleistas albumas „NAUTO“.

„Senokai rengėme didelį koncertą viduje, o paskutinį kartą ture buvome 2019 m. – tuomet koncertų erdvės buvo mažesnės“, – pranešime spaudai prisimena „ba.“ lyderis Benas Aleksandravičius.

Tąvakar į „Compensa“ koncertų salę susirinko virš 2 500 „ba.“ gerbėjų. Nepaisant spaudžiančio žiemos šalčio eilės prie įėjimo ėmė rikiuotis likus valandai iki durų atidarymo.

„Koncertai, kuriuose naujas dainas gyvai grojame pirmą kartą, man visuomet yra labai svarbūs. Šiandien kone pusė pasirodymo programos buvo būtent tokia. Esu euforijoje pagaliau galėdamas matyti realų klausytojų santykį su „NAUTO“, – tik baigęs pirmąjį turo pasirodymą džiaugėsi Benas.

Naujasis „ba.“ albumas „NAUTO“ pasirodė pernai rugsėjo mėnesį.

„Tai yra ne tik sunkiausias, bet ir sudėtingiausias mūsų darbas“, – trumpai nupasakojo Benas.

Didžiulę įtaką jo skambesiui padarė prodiuseris ir kompozitorius Domas Strupinskas: „Dirbti su Domu buvo mano sena svajonė.“

Sausio 27-ąją Kauno Žalgirio arenoje įvykusiuose M.A.M.A. apdovanojimuose ba. laimėjo net dvi statulėles. Jie tapo metų roko muzikos grupe ir geriausia metų grupe.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją