Laida bus rodoma šeštadienį (sausio 21 d., 21 val.).

Nacionalinę „Eurovizijos“ atranką „Pabandom iš naujo!“ šiais metais vesti patikėta atnaujintai vedėjų komandai – prie Giedraus Masalskio prisijungs Nombeko Augustė, o komisijos narius kalbins Richardas Jonaitis. Dėl galimybės užlipti ant didžiosios „Eurovizijos“ scenos varžysis 30 grupių ir atlikėjų, finalas nuskambės vasario 18 d.

Pirmosios laidos filmavimų akimirkos:

Atlikėja Nombeko Augustė, pati „Eurovizijos“ atrankoje dalyvavusi dar 2020 m., vedėjos amplua išbandė pirmąjį kartą: „Jau labai seniai galvojau apie tai, kad norėčiau vesti kokią nors laidą. Tik nesitikėjau, kad taip greitai toks svarbus ir man artimas projektas nukris“.

„Mes ne visada įvertiname, jog „Eurovizijos“ atrankos yra puiki proga vienu metu paklausyti daug naujos Lietuvos atlikėjų muzikos. Būdama vedėja, jos girdėsiu tikrai daug, – džiaugiasi atlikėja. – Man visada smagu ir stebėti skirtingus požiūrius apie tai, kas turėtų išvažiuoti. Pavyzdžiui, dėl kalbos – suprantu, kodėl gerai veikia dainos anglų kalba, bet ir lietuvių kalbą gražu girdėti.“

Nombeko Augustė džiaugiasi ir scenos partneriu G. Masalskiu, kuris laidą veda jau ketvirtą kartą: „Manau, kad visą laiką yra ko pasimokyti iš labiau patyrusių žmonių, o Giedrius čia – labai patyręs. Todėl ir to labai laukiu.“

Iš viso bus parodytos 5 „Pabandom iš naujo!” laidos: dvi atrankinės, du pusfinaliai ir finalas, kurį LRT transliuos tiesiogiai. Nors 2022 m. didžiojoje „Eurovizijoje“ nugalėjo Ukrainos atstovai, dėl šalyje vykstančio karo gegužę per atrankas išrinktas Lietuvos atstovas vyks į Jungtinę Karalystę, Liverpulį.

Siekiant, jog komisijos vertinimai nedarytų įtakos žiūrovų balsavimui, žiūrovai komisijos balsus pamatys tik laidos pabaigoje. Komisijos stebės pasirodymus ir juos vertins atskiroje patalpoje, o apibendrintus pastebėjimus pateiks tik keliuose intarpuose per laidą. Televizijos žiūrovų ir komisijos balsai bus skiriami lygiomis proporcijomis.

Balsuoti už labiausiai patikusią dainą žiūrovai galės skambindami tik iš mobilaus telefono numerio arba siųsdami trumpąsias žinutes. Iš vieno mobilaus telefono numerio per vakarą bus galima atiduoti daugiausia penkis balsus. Žiūrovų balsavimo rezultatai taip pat bus skelbiami tik laidos pabaigoje. Žiūrovų balsavimą visų nacionalinės atrankos laidų transliacijų metu stebės nepriklausomi stebėtojai – audito įmonės „Grant Thornton Baltic“ atstovai.

Ir šiais metais asociacija LATGA dainos nugalėtojos autoriui skirs 5000 eurų dydžio piniginį prizą.

Žiūrovų balsavimas vyks kaip visada tiesiogiai – transliacijos metu.

Pirmoji „Pabandom iš naujo!” laida sausio 21 d., šeštadienį, 21 val. per LRT.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)