„Žiemos metalo festivalio „Vilkų žiema“ lankytojai turės galimybę įsitikinti, kad pasikeitė ne tik renginio apimtis, bet ir organizaciniai sprendimai, kurie suteiks galimybę į renginį pažvelgti kitaip, suteiks papildomų pramogų“, - sako festivalio organizavimui vadovaujantis Daividas Kurlis.

Sausio pabaigoje vyksiantis festivalis įsitvirtins platesnėje erdvėje, programa vyks dvejose salėse. Žiūrovų patogumui bus įrengta daugiau barų, o erdvesnės patalpos padės išvengti didesnių grūsčių bei eilių. Didžiojoje salėje vykstant pagrindiniams koncertams žiūrovai turės galimybę išeiti pailsėti į mažesnę, klubo salę, kur vyraus ramesni, šiaurietiški ambient ir tamsios elektronikos muzikavimai.

Tačiau nesikeis tai, kad pagrindinis „Vilkų žiemos“ akcentas bus nuožmi, sunki ir pragariškai karšta metalinė muzika.

Programa numatoma išties ugninga. Pagrindiniais būgnais tvos Švedijos death metalo legendos „Unleashed“. 2021-ųjų lapkritį išleidę savo 14-ąjį brutalumo kupiną albumą „No Sign of Life“, šie scenos pionieriai vėl parodė, kodėl sugeba pakreipti visą muzikos žanrą. Po 32 metų ant scenos, „Unleashed“ vis dar išlaiko puikų balansą tarp tikrumo ir modernumo bei yra nepaneigiami švedų death metalo lyderiai.

Kitos žinomos festivalio žvaigždės – nenuilstantys bekompromisinio metalo vėliavnešiai „Deströyer 666“. Nors iš Australijos kilusios grupės muzikantai šiuo metu gyvena skirtingose Europos šalyse, fiziniai atstumai grupės kūrybai netrukdo. Vos prieš vieną mėnesį grupė pristatė naują albumą „Never Surrender“, kuris yra dar vienas nuostabiai galingas įnirtingo, juodo thrash metalo lydinys. Po albumo pristatymo šios žvaigždės nesiilsi – jie jau pradėjo naujausių savo kūrinių pristatymo koncertus.

Festivalio įpatingi svečiai – tiesiai iš karo vietos į Vilnių atvykstantys vieni iš Ukrainos metalo scenos įkūrėjų „Nokturnal mortum“. 2014 m. grupė keliavo į Lietuva aidint sprogimams Maidano ginkluoto konflikto metu. Šį kartą istorija kartojasi, dar kraupesnėmis aplinkybėmis.

Grupės lyderis Knjaz Varggoth perduoda žinią: „Mes didžiuojamės, kad esame Ukrainos grupė! Matydamas savo tautos herojiškumą, patvarumą bei jos skausmą, kraują ir ašaras, daug ką supratau. Visa tai atsispindės naujoje „Nokturnal mortum“ epochoje.“

Dar vienas, tačiau ne paskutinis jau žinomas festivalio dalyvis – black metalo grupė „Asagraum“ iš Nyderlandų, kurioje, gana netipiškai šiam žanrui, groja vien merginos. Tikra sensacija savo šalyje ir visame pasaulyje tapusi grupė išlaiko pagarbą norvegiškai juodmetalio tradicijai, papildydama ją okultizmu ir raganiškais kerais.

Visi atlikėjai į festivalį „Vilkų žiema“ atvyksta specialiai. Daug dėmesio ir pastangų reikalaujantis renginys yra bene didžiausias Vilniaus metalo muzikos festivalis kuris drebina kultūros baro „Kablys“ sienas žiemos metu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją