Mantas Stonkus ir Jonas Nainys-DJ Jovani – toks vedėjų duetas diriguos didžiausiam šalies muzikos šou M.A.M.A. 2022, rašoma pranešime spaudai.

Abu jau turi tokios patirties: J. Nainys yra vedęs šias iškilmes savo karjeros pradžioje. Šiemet į M.A.M.A. jis grįžta lygiai po 10 metų.

„Tada su Rolandu Mackevičiumi dar buvome visiškai žali. Bet sakoma, kad reikia 10 metų uolaus darbo – ir tu tapsi savo srities profesionalu. Taigi, grįžtu į M.A.M.A. švęsti profesinės sukakties“, – šypsodamasis kalba J. Nainys.

M. Stonkus M.A.M.A. ceremoniją yra vedęs prieš 5 metus, tuomet – su kolega Mantu Katleriu.

„Manau, tai buvo viena geriausių patirčių ir vienas kokybiškiausių renginių. Laukiu šių metų pasirodymo, o tikslas – ne pakartoti sėkmę, bet pranokti. Esu pratęs prie didelių arenų, dėl nieko nesijaudinu, – teigia Mantas, ką tik pabaigęs itin sėkmingą humoro šou turą per sausakimšas Lietuvos arenas. – O publikai galiu pasakyti: atsineškite į M.A.M.A. barbekiu padažo, nes arenoje skrudinsime Lietuvos šou verslo šoninę.“

Kartu humoristas pabrėžia, kad roast‘inimas bus broliškas – toks, kai ir „skrudini“ artimą, ir čia pat jį apsikabini.

„Norime, kad tai būtų geras vakarėlis, kad arenoje jaustum jaukią, draugišką atmosferą ir nuoširdų jausmą, kad visiems gera būti kartu. Juk gyvename vienoje parapijoje, – kalba M. Stonkus. – Metų pradžia buvo sunki – daug sukrėtimų, išgyvenimų, todėl M.A.M.A. turi būti tas šiltas susitikimas, kuriame pasikartoji, kas yra tikra ir fundamentalu. Mes kartais galime sau atrodyti vieninteliai ir nepakartojami, bet gyvenimas taip sudėlioja, kad supranti, jog turi džiaugtis tomis galimybėmis, kurias turi šiandien, o kartu pasidžiaugti kitais bei jų sėkme.“

J. Nainys priduria, kad verta pasidžiaugti ir augančia Lietuvos atlikėjų kokybe bei teisinga konkurencija.

„Muzikos kūrėjui ar atlikėjui sudalyvauti M.A.M.A. apdovanojimuose – tarsi sportininkui patekti į olimpiadą, – teigia DJ Jovani. – M.A.M.A. yra didelis darbo įvertinimo svertas ir kasmet šių apdovanojimų svoris bei įtaka tik didėja. Atsiranda konkurencija, siekis būti šioje scenoje ir ir pelnyti statulėlę. Kiekvienas širdyje jos labai nori, supranta, kad tai irgi lemia statusą lietuviškos muzikos scenoje. Tai skaitina leisti albumus, kurti vaizdo klipus. Visi pradedantys atlikėjai svajoja apie „Metų proveržio“ nominaciją.“

Anot Jono, M.A.M.A. turi tuos pačius bruožus, kaip ir didieji pasaulio muzikos apdovanojimai.

„Yra lygiai tokios pačios taisyklės ir emocijos, skiriasi tik geografija ir mastelis. Pasirodžius naujoms grupėms visada bus balsų, kurie klaus, – „kas jie tokie, nesame girdėję“. Visada kas nors pasipiktins, kad vieni ar kiti vardai pateko į nominaciją, nes „kokie jie reperiai“. Visus apdovanojimus lydi dramos ar apsikandžiojimai, bet tai tik suteikia azarto kovai ir galų gale tampa labai teigiamais impulsais kokybei, nes kiekvienas dar labiau stengiasi įrodyti savo pranašumą“, – svarsto DJ Jovani.

Sausio 27 dieną Kauno „Žalgirio“ arenoje M.A.M.A. apdovanojimuose pasirodys ryškiausios, įdomiausios ir mylimiausios scenos žvaigždės: Beatrich, FSG, „Kamanių šilelis“, Algirdo Kaušpėdo ir Viktoro Diawaros projektas „KAnDIs“, Monika Liu, Vaidas Baumila, Jessica Shy, Justinas Jarutis, Natalija Bunkė, Monique ir kiti. Dauguma šių vardų minimi ir M.A.M.A. nominacijose.

Iki šiol nepaskelbti pretendentai į dvi nominacijas: apdovanojimų partnerė asociacija LATGA Metų autorių tradiciškai paskelbs tik renginio metu. Arenoje paaiškės ir tai, kam skiriamas garbingiausias M.A.M.A. apdovanojimas už viso gyvenimo nuopelnus lietuviškai muzikai.

Šių metų naujovė – išskirtinė galimybė patekti į oficialias M.A.M.A. dūzges – iškart po apdovanojimų rengiamą vakarėlį, kuriame bus progų pirmiesiems pasveikinti geriausius šalies muzikos atlikėjus bei grupes ir drauge pasidžiaugti jų laimėjimais.

Oficialios dūzgės vyks „Žalgirio“ arenoje, stilingai dekoruotoje erdvėje prie restorano „Sala“, kur lauks barai, didžėjai ir staigmenos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją