Pilnoje „Žalgirio arenoje“ publika žavėjosi profesionaliu solistų pasirodymu, estetiška ir preciziška choreografija, itin skoningais ir iki smulkmenų apgalvotais šviesos efektais, galingu garsu ir vaizdą praturtinančiais ekranais. Pažangių technologijų sukurtas magiškas vaizdas nesikuklindamas sakė – mes per dvidešimtį metų toli pažengėme ir gebame kurti pasaulinio lygio šou. Tačiau per dešimtmečius subrendę ir sustiprėję balsai, ilgametis profesionalumas ir gebėjimas itin laisvai elgtis scenoje, neužgožė tų jautrios sielos virpesių, kurie ir sukūrė „Jūratės ir Kastyčio“ legendą.

Prieš dvidešimtį metų kompozitoriaus Roko Radzevičiaus ir libreto autoriaus Rimvydo Stankevičiaus sukurta roko opera nuo pirmojo parodymo Klaipėdoje, Jūros šventėje, užsitarnavo begalinę žiūrovų meilę ir pagarbą. Marijono ir Aistės atliekamas Jūratės ir Kastyčio „Meilės duetas“ tapo viena gražiausių visų laikų lietuviškų dainų.

Per dešimtmečius roko opera buvo su ilgomis pertraukomis rodoma įvairios sudėties, tačiau nė viena nebuvo tokia vykusi, kaip su Marijonu ir Aiste pagrindiniuose vaidmenyse. Todėl žinia, kad Marijonas po tiek metų pagaliau grįžta į legendinę roko operą, buvo palydėta euforijos.

Pakili nuotaika tvyrojo ir „Žalgirio arenoje“. Marijono pasirodymas scenoje buvo sutiktas ovacijomis. Plojimai aidėjo ir po solinių arijų, duetų.

Matyti scenoje Marijoną ir Aistę po dvidešimties metų, girdėti jų puikiai derančius vokalus – tai tarsi sujungė šią akimirką su praeitimi ir daugeliui vidurinės kartos žiūrovų bent trumpam vėl leido išgyventi tuos jausmus, kurie užplūsdavo kažkada labai seniai klausantis roko operos.

Jaunesnei kartai, kuri neprisimena pirmųjų parodymų ir galbūt tik atsitiktinai yra girdėjusi kūrinio ištraukas, atgimusi roko opera tapo tikru atradimu. Jie po parodymo mintyse pradėjo kurti savo legendą, kuri gyvuos ir dar po dvidešimties metų, kai šį kūrinį jau atliks visai kiti solistai.

O roko opera „Jūratė ir Kastytis“ su Marijonu Mikutavičiumi ir Aiste Smilgevičiūte tęsia legendinę kelionę po dvidešimties metų: gruodžio 22 ir 28 dienomis – Vilniuje, „Compensa“ koncertų salėje, 27 d. – Šiaulių arenoje, 29 d. – Klaipėdoje, „Švyturio arenoje“, sausio 10 – Vilniuje, „Compensa“ koncertų salėje ir naujausias papildomas parodymas: vasario 1 d. – Vilniuje, „Compensa“ koncertų salėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją