„Aš mėgstu dainas, kurios nėra per daug saldžios. O visas šis šventinis laikotarpis prieš didžiąsias metų šventes ir taip yra perpildytas pompastikos, blizgučių ir mielų saldžių elementų, tad man norėjosi atskleisti kitą švenčių laukimo pusę. Norėjosi parodyti, kad už išpuošto fasado ir saldžių šypsenų, daugelio iš mūsų galvose verda daugybė įvairių minčių ir nuotaikų. Tad ši daina ir yra apie mintis, kurios užplūsta prieššventiniu laikotarpiu“, – dainos idėją ir pagrindinę žinutę pranešime spaudai pristato jos autorė ir atlikėja Eglė Jakštytė.

Eglė pripažįsta, kad kiekvienas dainos žodis - asmeniškai jos pačios išjaustas, artimas jai ir itin jautrus kiekvienam iš mūsų būtent atsidūrus metų sandūroje. Metų pabaiga – simbolinis laikas, kai norisi apmąstyti visus praėjusius metus, nutikusius įvykius, susidėlioti jausmus ir lūkesčius. Tuo pačiu, metų pabaiga žymi ir naują pradžią, nes jau visai netrukus visų laukia ypatingas rytojus.

Muziką dainai „Metų pabaiga“ padėjo sukurti muzikos prodiuseris Viktoras Vopp, su kuriuo, kaip atlikėja juokauja, jai dirbti itin lengva dėl kelių priežasčių. Pirma, nes jie supranta vienas kitą iš pusės žodžio, antra, vienas kitą gali pasiekti akimirksniu, nes Viktoro studija yra kitoje kelio pusėje nuo dainininkės namų.

Naujausios E. Jakštytės dainos klipas nufilmuotas gražiausiose šventiškai pasipuošusio Vilniaus vietose, kurios šventiniu laikotarpiu pritraukia daugybę miestiečių ir miesto svečių. Klipo filmavimas vyko ant Trijų kryžių kalno, nuo kurio atsiveria įspūdinga naktinio Vilniaus panorama, vėliau jame galima išvysti pagrindinę miesto Kalėdų eglę ir įspūdingas senamiesčio kalėdines dekoracijas, kurios tarsi nukelia į dar neatrastas miesto vietas, kurias tikrai norėsis visiems aplankyti.

„Man pačiai šios dainos klipas kažkuo primena garsiausio pasaulio kino filmo „Vienas namuose“ motyvą, kur herojus Kalėdų išvakarėse vaikšto vienas po išpuoštą miestą, o galvoje verda daugybė minčių. Man patinka vaikščioti po naktinį Vilnių, kai miesto gatvėse nėra didelio šurmulio, kai galiu viena pasimėgauti gražiausiomis vietomis ir pajausti artėjančių švenčių nuotaiką, manau, tai puikiai atsispindi ir mano dainos klipe“, – atvirauja Eglė Jakštytė.

Eglė pripažįsta, kad tiek kurdama dainas, tiek dainuodama scenoje, tiek besifilmuodama vaizdo klipui, visada spaudžia save maksimaliai, kad pasiektų gerą rezultatą. Taip nutiko ir su dainos „Metų pabaiga“ filmavimu. Kai spaudžiant dideliam šalčiui kartu su filmavimo komanda lauke teko praleisti visą dieną, tai buvo vienas iš daugiausiai jėgų pareikalavusių filmavimų, po kurio Eglei gerokai sušlubavo sveikata: dainininkė prarado balsą, jai prasidėjo ausies uždegimas. Nepaisant to, atlikėja dėkoja operatoriui Aurimui Šidiškiui ir muzikos prodiuseriui Banediktui Radzevičiui už produktyvų darbą. E. Jakštytė sako, kad su šia komanda buvo be galo lengva išgryninti ir įgyvendinti visas idėjas bei atrasti geriausius režisūrinius sprendimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją