Tyrime nurodoma, kad į repatriaciją gali pretenduoti tie žydiškų šaknų turintys piliečiai, kurie nėra judaizmo pakeitę kita religija. M. Galkinas su A. Pugačiova yra susituokęs stačiatikių cerkvėje.

Izraelio pilietybės gali netekti ir Rusijos žurnalistė Ksenija Sobčak. Ji Izraelio pasą gavo 5 metams (tai pagal naujas Vidaus reikalų ministerijos taisykles yra draudžiama) ir vėliau išskrido atgal į Maskvą.

Izraelis piktinasi, kad 41 proc. rusų, kuriems Izraelio pilietybė buvo suteikta nuo 2022 metų kovo mėnesio, nepasiliko šalyje ir grįžo į Rusiją.

Rusijai įsiveržus į Ukrainą, komikas M. Galkinas atvirai paragino nutraukti karą, todėl Rusijoje sulaukė daug neapykantos. Jis su A. Pugačiova ir vaikais Lisa bei Hariu išvyko į Izraelį, tačiau vasarą internete buvo pasirodę pranešimų, kad žvaigždžių šeima planuoja emigruoti į JAV. Ar tai tiesa, ar ne, vis dar neaišku.

Priminsime, kad Rusija iš A. Pugačiovos, M. Galkino ir kitų žvaigždžių, palaikančių Ukrainą, nori atimti visus garbės vardus.

Rusijos kultūros ministerija svarsto galimybę iš A. Pugačiovos, M. Galkino, Andrejaus Makarevičiaus ir kitų Ukrainą palaikančių atlikėjų atimti visus apdovanojimus, rašo Rusijos žiniasklaida.

Keik žinoma, šiuo metu rengiamas atitinkamas įstatymo projektas. Jei jis virs įstatymu, visi atlikėjai, viešai nepalaikę „specialiosios karinės operacijos“ (taip Rusija vadina karą), bus išbraukti iš „liaudies artistų“ ir „nusipelniusiųjų“ gretų.

Pažymima, kad iš žvaigždžių, stojusių Ukrainos pusėn, taip pat svarstoma atimti Rusijos pilietybę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)