D. Tamašauskas spaudos pranešime papasakojo, kaip sutiko tokiai avantiūrai, jog turi labai daug darbo studijoje: kuria tokiems žinomiems atlikėjams, kaip 2Kvėpavimas, Ironvytas, Adrina, Hypocrite ir kt.

„Su A. Jakimavičiumi pažįstami jau metus. Pirmą kartą susitikome, kai jis tapo grupės „Hypocrite“ nariu ir atvyko pas mane įrašyti savo pirmos dainos. Laikui bėgant žmogus susirgo muzika ir nusprendė ją apjungti su savo kita aistra: „YouTube“ iššūkiais. Kai A. Jakimavičius pasiūlė man šią „avantiūrą“, nesvarstydamas sutikau. Man labai patinka iššūkiai. Tai galimybė patikrinti savo profesionalumą, taip pat tame labai daug erdvės momentinei kūrybai. Lavini dėmesį, imlumą, fantaziją, ištvermę. Paskutinės reikėjo tikrai labai daug. Kūrėme 48 valandas be miego“, – tikino jis.

A. Jakimavičius pasidalino darbo su D. Tamašausku įspūdžiais.

„D. Tamašauskas toks žmogus, kuris iš nieko gali padaryti saldainį. Dirbdamas prie savo grupės albumo, įsimylėjau jo profesionalumą ir atsidavimą. Į kiekvieną grupės kūrinį jis žiūri kaip į savo. Net nebuvo klausimų, su kuo darysiu šį iššūkį. Skambindamas net neabejojau, jog D. Tamašauskas sutiks ir sukursime kažką gero. Važiuojant į studiją man kilo Tokia idėja: kas jeigu paimti žinomiausius Lietuvos „šlagerius“ ir apjungti juos vienoje dainoje? Donatui šis sumanymas labai patiko ir puolėme jį įgyvendinti“, – dalijosi pašnekovas.

D. Tamašauskas papasakojo apie šį darbą lydėjusius iššūkius.

„Kai turi tiek mažai laiko bei turi pradėti nuo nulio čia ir dabar, susiduri su vidiniu nervu ir baltu lapu galvoje. Sunkiausia sugalvoti tą pirmą žodį, pirmą natą. Prie tų „pirmų“ dalykų gali prasėdėti valandų valandas. Bet tada staiga, lyg iš niekur nieko, įvyksta stebuklas ir prasideda srautas. Pasineri į tą sūkurį ir jau nebeskaičiuoji valandų. Sukūrėme muziką remdamiesi 3 žinomais 80-tųjų kūriniais. Toliau iš 35 lietuviškų dainų rankiojome eilutes. Esu labai dėkingas atlikėjai Adrinai Ramonaitei už tai, kad padėjo sudėlioti tekstą, nes kitaip užtrūktume žymiai ilgiau. Žodžiu, mažiau kalbu, daugiau darbų. Kviečiame jus pažiūrėti ir pasiklausyti šį mūsų 48 valandų darbo vaisių ir patiems nuspręsti, ar „šlageris“ įvyko“, – pasakojo kūrėjas.

Dainos „Šlageris“ vaizdo klipas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)