Daina gimė kosminiu greičiu

„Išgirdusi pirmuosius dainos akordus iškart pajaučiau palengvėjimo jausmą. Lyg būčiau pakilusi virš savo kasdienių planų, aplinkos ir galbūt netgi savęs. Sunkumas pečiuose dingo, o vienintelis žodis, kuris kirbėjo galvoje, buvo „rise“ (liet. k. „kilk“)“, – apie dainos gimimą pasakoja Aistė Gaižauskaitė.

Viso kūrinio metu dainininkė tarsi mantrą kartoja žodį „kilk“, kol galiausiai aplanko lengvumo jausmas: „Esu tikra, kad tas lengvumas visuomet yra mumyse, tik ne visada leidžiame sau jį pastebėti ir į jį pasinerti. Neleiskite dainos paprastumui jus apgauti“, – šypsosi Aistė.

Visoje AISTÈS kūryboje jungiasi gospelo, pshichodelinės ir soul muzikos elementai: „Noriu, kad žmonės per mano kūrybą be jokių barjerų išjaustų, kad tiesa yra paprasta ir reikia visai nedaug, kad ją atpažintume“, – sako Aistė, kolegų dėl savo muzikalumo ir balso lyginama su tokiomis jau įsitvirtinusiomis dainininkėmis kaip Adele, Joss Stone ir Teena Marie.

Filmavimo vietą atrado netikėtai

Nors singlas „Rise“ prieš pat vasaros lygiadienį buvo parašyta Lietuvoje, sodyboje Molėtų rajone, dainos vaizdo klipas buvo filmuojamas Anglijos uostamiestyje Doveryje – siauriausioje Lamanšo sąsiaurio vietoje.

„Su filmavimo komanda iš Lietuvos važiavome keliu, kai pamačiau šią magiško grožio pievą su bekraštėmis olomis fone. Sakau „Stop“ – čia ir filmuojame. Klipą nufilmavome iš antro dublio – ne viskas turi būti labai sudėtinga ir ištobulinta, kad būtų paveiku“, – pasakoja genialų paprastumą vertinanti Aistė.

Naująjį darbą dainininkė skiria žmonėms, kurie vertina ir myli gyvenimą, priima kiekvieną dieną kaip dovaną: „Arba bent jau norėtų, kad taip būtų. Tai jau yra pusė kelio“, – sako dainų autorė ir atlikėja.

Kitais metais – koncertai ir Lietuvoje

Iš muzikantų giminės kilusi Aistė (prosenelis Jurgis Gaižauskas – žinomas simfonijų ir operų kompozitorius Lietuvoje) kuria kasdien. Ji yra tarsi šveicariškas peiliukas: rašo muziką ir žodžius, režisuoja vaizdo klipus ir filmuoja trumpus klipukus į socialinius tinklus, juos pati montuoja ir pristato.

Kai neužsiima asmenine kūryba, ji dirba kino ir reklamos filmavimo aikštelėse už garsą atsakingoje komandoje. Darbo su tarptautiniais prekės ženklais dėka ją jau pastebėjo tokia kompanija kaip „Levi‘s“ ir pakvietė bendradarbiauti – reklamoje Aistė ne tik dainavo, bet ir filmavosi. Minėtoje kampanijoje dalyvavo tokie žinomi vardai kaip Hailey Bieber ir Barbie Ferreira.

Netrukus AISTÈ žada daug daugiau muzikinių naujienų, o kitąmet – ir albumą pavadinimu „The Theory of Everything“. Taip pat dainininkė ruošia gyvo garso programą, kurią išgirsime ir Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją