Žiūrovų balsai lems, kurios šalys įveiks pusfinalio barjerą;
Konkurse nedalyvaujančių šalių gyventojai galės balsuoti internetu;
Nugalėtojas paaiškės sumavus vertinimo komisijos ir žiūrovų balsus.

2023 m. tik žiūrovų balsai lems, kurių šalių atstovai pateks į finalą. Anksčiau, dar nuo 2009-ųjų, būdavo sumuojami žiūrovų ir vertinimo komisijos balsai, praneša eurovision.tv.

Finalo metu atlikėjus vertins ir komisija, tačiau pusfinalių metu viskas priklausys tik nuo žiūrovų simpatijų. Be to, pirmą kartą dainų konkurso istorijoje už savo mėgstamus kūrinius galės balsuoti ir konkurse nedalyvaujančių šalių gyventojai.

„Eurovizijos“ dainų konkurso vykdomasis prižiūrėtojas Martinas Osterdahlis taip pakomentavo pokyčius.

„Visus 67-erius metus „Eurovizijos“ dainų konkursas nuolatos evoliucionavo, kad išliktų aktualus ir įdomus. Šie pokyčiai buvo įgyvendinti atsižvelgiant į didžiulį renginio populiarumą ir siekiant suteikti daugiau galių didžiausio dainų konkurso pasaulyje žiūrovams. 2023-iaisiais dainų konkurso žiūrovai nuspręs, kurios šalys pateks į finalą. Be to, turint omenyje „Eurovizijos“ žinomumą visame pasaulyje, visi žiūrovai, kad ir kurioje šalyje gyventų, galės balsuoti už patikusius kūrinius. Kadangi laimėtojas bus renkamas atsižvelgiant į žiūrovų ir muzikos profesionalų nuomonę, visas dainas bus galima įvertinti kaip įmanoma nuodugniau. Taip pat išsaugojome tradiciją, kai kiekvienos šalies atstovai nurodo, kam ir kiek balų skiria, o nugalėtojas, kaip ir anksčiau, paaiškės pačioje dainų konkurso pabaigoje.“

„Eurovizijoje“ nedalyvaujančių šalių gyventojai galės balsuoti prisijungę prie saugios elektroninės platformos (reikės kredito kortelės duomenų), o jų balsai vėliau bus susumuoti ir paversti balais, kurie turės tokį patį svorį, kaip ir bet kurios dainų konkurse dalyvaujančios šalies skirti balai – tiek pusfinalių, tiek finalo metu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją