„Kiekvienas albumas turi savo spalvą, vidinį energijos šaltinį, iš kurio kyla, – atvirauja J. Jarutis. – „Debesimis braidyti“ kilo iš meilės: meilės žmogui, gamtai, kasdienei rutinai, darbui, nusivylimams, skausmui. Viskas, ką patyriau ir jaučiu, esu aš ir nieko nenoriu keisti.“

Paklaustas, kodėl albumą pavadino būtent taip, atlikėjas pripažino, kad toks pavadinimas bene geriausiai apibūdina jo pastarųjų metų būseną: „Didžiąją albumo dalį sukūriau tuomet, kai stipriai išgyvenau dabarties akimirkas, visiškai į jas pasinerdavau. Jei vaikščiojau miške – tai mintimis tik miške ir buvau. Jei keliavau – tai nesigręžiodavau atgal, o trokšdavau kuo daugiau patirti. Ir tada kaip niekada aiškiai pajutau, kad man neužtenka žiūrėti į debesis – noriu po juos braidyti. Nebūti tik stebėtoju, o iš tiesų gyventi. Kurdamas šį albumą norėjau šokti, verkti, patirti visą paletę jausmų – o dabar jo klausydamas jaučiuosi lygiai taip pat.“

Kartu atlikėjas pasidžiaugė, kad visą jo kaip atlikėjo karjerą jį lydi patys talentingiausi ir kūrybingiausi savo srities profesionalai, kurie visuomet padeda išgryninti ir įgyvendinti pačius įvairiausius muzikinius sumanymus.

„Debesimis braidyti“ yra jau antrasis albumas, kurį prodiusavo, o kartu ir įrašė prodiuseris Paulius Vaicekauskas (plucando). Su juo atradome ypatingą ryšį, puikiai vienas kitą jaučiame. O prie albumo, kaip visada, prisidėjo daugybė man brangių žmonių: kai kurios dainos sukurtos drauge su Džiugu Širviu, Jessica Shy, Andriumi Kairiu, plucando, seserimi Andre Balžekiene. Albume taip pat skamba Juozo Martinkėno ir Snorre Bergerud gitaros, Lauryno Lapės trimitas, Giedriaus Nako pianino garsai, Gintės Sičiūnaitės, Rūtos Loop ir Monique balsai. Išties nuostabi kompanija, kuriai esu be galo dėkingas“, – sakė J. Jarutis.

Į akis krinta ir išraiškingas albumo viršelis, kuriame matome nuostabų gamtos peizažą ir kopėčias, kuriomis galima užlipti... tiesiai į debesį.

„Atrodo neįmanoma, tiesa? Bet čia ir yra gyvenimo grožis: kartais mums nutinka neįmanomi dalykai, tokie, kurių net nesapnavai. Albumo grafiką sukūrė Eglė Kirlytė, viršelio autorius – menininkas Yomagick. Tad štai – trečiasis albumas jau čia ir svajonė tęsiasi toliau. Labai tikiuosi, kad klausydami naujausių dainų žmonės išgirs jose save ir savo istorijas – ir tada po debesis braidysime visi kartu“, – dalinosi J. Jarutis.

Dainas iš naujojo albumo atliekamas gyvai gerbėjai galės išgirsti jau visai netrukus – Justinas Jarutis gruodžio 1 d. Kauno Žalgirio arenoje rengia ypatingą solinį koncertą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją