R.Karazija – lietuvių kilmės amerikietis, gyvenęs Islandijoje, – mirė sulaukęs vos 40-ies metų. Mirties priežastis neskelbiama.

Faktą apie netektį paskelbė jo kolegos oficialiame grupės puslapyje socialiniame tinkle.

„Low Roar“ / Foto: Konrad Cwik

„Jo graži muzika ir kurti žodžiai, dainuojami jo nuostabiu balsu, palietė tiek daug žmonių visame pasaulyje ir tai darys toliau. Jis buvo maloni ir graži siela, o mūsų pasauliai sugriuvo dėl jo netekties. Gerbkime jo atminimą per jo meną ir amžinai išlaikykime jį jo dainose.

Šeštasis „Low Roar“ albumas jau buvo pradėtas kurti ir bus baigtas bei išleistas, kai tik bus paruoštas.

Prašome gerbti jo šeimos privatumą šiuo nepaprastai sunkiu metu“, – prašė muzikanto bičiuliai.

Kaip anksčiau buvo skelbta spaudos pranešime, Islandijoje gyvenantis lietuvių kilmės muzikantas kartu su projektu „Low Roar“ pavasarį turėjo surengti koncertą Vilniuje, tačiau pasirodymas buvo atšauktas. Lietuvoje jis koncertavo ne kartą.

Dainininkas ir dainų autorius gimė saulėtoje Kalifornijoje Jungtinėse Amerikos Valstijose, tačiau nuo 2010-ųjų gyveno Islandijos sostinėje Reikjavike. Talentingo muzikanto, kurio senelis su broliu 1926-aisiais Lietuvoje įkūrė „Anykščių vyno“ daryklą, kelias prasidėjo Amerikoje, kur R.Karazija grojo indie roko grupėje „Audrye Sessions“.

Persikraustęs gyventi į Islandiją, dainininkas ir dainų autorius įkūrė projektą „Low Roar“. Pradžioje susidūręs su aklimatizacijos sunkumais, Ryanas kasdien sukurdavo po vieną dainą. Šie kūriniai 2011 m. buvo išleisti albume „Low Roar“, kurį atlikėjas įrašė savo namų virtuvėje.

2014 m. „Low Roar“ išleido antrąjį albumą „0“, kuris sužavėjo ne tik melomanus, bet ir kritikus. Netrukus atlikėjui atsivėrė didžiųjų muzikos festivalių „Eurosonic“, „Airwaves France“, „The Great Escape“, „Iceland Airwaves“ ir daugelio kitų scenos.

Didžiąją sėkmę padėjo pelnyti garsus Japonijos kompiuterinių žaidimų kūrėjas Hideo Kojima, kuris viešnagės Reikjavike metu atsitiktinai išgirdo ir įsigijo albumą „0“. Netrukus du „Low Roar“ kūriniai „I’ll Keep Coming“ ir „Easy Way Out“ skambėjo ypač populiaraus žaidimo „Death Stranding“ reklamose su garsių aktorių Normano Reeduso, Madso Mikkelseno ir Guillermo del Toro personažais.

Didžiąją 2016-ųjų metų dalį Ryanas praleido kelionėse tarp Islandijos, Švedijos, Lenkijos ir Meksikos, kol apsistojo Varšuvoje, kur sukūrė trečiąjį studijinį albumą „Once In A Long, Long While...“. Anglijoje ir Velse įrašytą albumą prodiusavo ilgametis muzikanto bendražygis Mike'as Lindsay ir „Red Hot Chili Peppers“, Adele bei „Hozier“ įrašus prodiusavęs „Grammy“ apdovanojimų laimėtojas Andrew Schepsas.

2019 m. „Low Roar“ išleido ketvirtą albumą „Ross.“, o naujausias projekto darbas „Maybe Tomorrow...“ pasirodė 2021-ųjų liepos mėnesį. Būtent šį albumą ir geriausius savo kūrinius „Low Roar“ turėjo atlikti gegužę Vilniuje, tačiau koncertas neįvyks.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją