„Tai visų pirma bus naujų kūrinių pristatymo koncertas, skirtas žmonėms, kurie nori tai išgirsti pirmieji. Tokie koncertai visada būna išskirtiniai: jaukiausi ir labiausiai jaudinantys mus – kūrėjus ir atlikėjus. Niekada nežinai, kaip publika reaguos į naujas dainas, bet darome viską, kad tai būtų mūsų visų šventė. Jau dabar ruošiame daug siurprizų, ne tik muzikinių, bet ir vizualinių“, – sako Donatas Juršėnas-Donciavas.

„Šį bei tą jau esame suplanavę. Manau, renginys bus labai geras ir įsimintinas: greta pačių geriausių dainų gyvai sugrosime visą naująjį albumą. Gaila, salė nėra guminė ir šį koncertą pamatys, veikiausiai, tik dalis norinčių“, – priduria Kastytis Sarnickas-Kastetas.

Pastarąjį kartą „Kablyje“ „G&G Sindikatas“ grojo 2019 metais. „Tai buvo albumo „Tavo sielos vagiz“ 20-mečio koncertas, – „sold out“ renginį prisimena Artūras Matkevičius-DJ Mamania. – Smagu vėl sugrįžti į tą vietą, kuri mums pakankamai daug reiškia. Ji turi tam tikrą aurą. Yra kelios vietos Lietuvoje, kuriose faina groti, „Kablys“ – viena tokių.“

„Aš asmeniškai „Kablyje“ sukdavausi nuo tada, kai tik ant jo fasado prikabino tą simbolį. Antrąjame aukšte atsidarė muzikinis klubas ir ten maldavosi didžioji dauguma Vilniaus neformalų: grodavo įvairiausios pankroko, alternatyvios muzikos grupės, o kartu su jomis – ir aš“, – pasakoja Kastetas.
Tuo metu, būdamas panku, jis negalvojo, kad būtent „Kablyje“ pirmą kartą lips ant scenos kaip repo grupės narys. „

Bet taip jau nutiko, kad pirmosiomis 2000-ųjų dienomis ten vyko kažkoks repo festivalis ir Svaras mane ir DJ Mamanią pasikvietė kartu surepuoti keletą dainų iš debiutinio „G&G Sindikato“ albumo „Tavo sielos vagiz“. Jį jau buvome išleidę, tik tarpusavyje dar neaptarę, kad jau tapome grupe, kuri koncertuos ir įrašinės dainas kartu, – linksmai prisimena Kastetas. – Tai buvo labai įdomi patirtis. Nežinojau, kaip reikia „reperiškai“ laikyti mikrofoną, neturėjau apsmukusių kelnių. Bet, galima sakyti, kad būtent ten ir gimė legenda apie ne visai tikrą reperį Kastetą.“

Praėjus daugiau nei 20 metų, „G&G Sindikatas“ šioje erdvėje pristatys 9-ių dainų albumą „Duona Kasdieninė / Skeletai Spintoje“. Albumo viršelyje visi šie keturi žodžiai nugula ant grupės narių akių. Viršelio nugarėlėje – 9 moterų nuotraukų koliažas, jų akis dengia dainų pavadinimai, visi – iš vieno žodžio.

„Tai – dalis koncepcijos, kuri tęsiasi 2,5 metų: prieš pandemiją buvome Berlyne, ten įrašėme ir išleidome gabalą „Demonay“. Jo vizualizacijoje buvo veidas su juoda juosta ant akių ir dainos pavadinimu. Tai ir davė startą, – pasakoja DJ Mamania. – Trys pastarieji singlai taip pat buvo išleisti su vizualizacijomis, kuriose – pažįstami ir nepažįstami žmonės uždengtomis akimis ir kūrinių pavadinimais ant jų. O dabar, tęsiant koncepciją, buvo nuspręsta, kad ant viršelio atsirasime mes.“

DJ Mamania sako, kad pirminis albumo pavadinimas buvo tiesiog „Skeletai spintoje“.

„Toks terminas Lietuvoje nėra plačiai naudojamas, bet tie, kurie skaito knygas, „išriša“ labai greitai. Kiekvienas žmogus turi skeletą spintoje – tam tikrų paslapčių ir dalykų, kurių nenori rodyti viešai. Mes, po tiek metų muzikavimo, savo kūryboje vis dar turime tam tikrų skeletų, kuriuos galime ištraukti ir parodyti, nes muzika ne visada yra pozityvi: mes dalinamės ir džiaugsmu, ir skausmu“, – sako jis.

DJ Mamania buvo tas, kuris pasiūlė praplėsti albumo pavadinimą žodžiais „Duona kasdieninė“.

„Visi žino šią maldą. Pavasarį ji man surezonavo asmeniškai, kai išgyvenau netektį. Prisiminiau tuos žodžius, pasiūliau grupei. Bet juose yra ir kitas svarbus dalykas: žmonės, kurie klausosi „G&G Sindikato“ ir kai linksma, ir kai liūdna, ir kai reikia inspiracijos – jie gyvena mūsų muzika, kuri visa tai turi. Tai tampa jų kasdiene duona, kurią valgo per mūsų muziką. Ir atvirkščiai – mes su grupe gyvename iš muzikos – ji yra mūsų duona kasdieninė, kuriai užsidirbame leisdami albumus ir koncertuodami žmonėms“, – kalba DJ Mamania.

„G&G Sindikatas“ – „Nenormalei“:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją