„Ši daina – apie tai, jog viskas praeina. Apie tą jausmą, kai prisimeni kažką gražaus ir tai atrodo lyg pasaka“, – sako vienas iš grupės balsų Adomas Koreniukas.

Muzikantai prisimena, jog daina atsirado ruošiantis pirmiesiems grupės koncertams: „Pajutome, kad visoje koncertinėje programoje yra tarsi dvi dalys, viena – ramesnė, kita – šoklesnė, ir supratome, jog šioms dalims apjungti pasitarnautų koks nors pusiau ramus, pusiau judrus kūrinėlis, toks truputėlį intermezzo.“

Pasak dueto, daina nenugulė nei į jų debiutinį albumą, nebuvo ir planų jos išleisti. „Grodami net neturėjome jai pavadinimo, tačiau pirmojo mūsų gyvo pasirodymo metu žmonėms labai patiko ši daina, pasigirdo keli šūksniai „išleiskit šitą gabalą!”, „pavadinkit Vasara Pasaka“, taip viskas ir prasidėjo…“, – prisimena atlikėjai.

Superkoloritas

Kaip rašoma spaudos pranešime, nuo šiandien kūrinio jau galima klausytis skaitmeninėse muzikos klausymosi platformose Spotify, Youtube, Pakartot.lt, Deezer, Soundcloud, Bandcamp ir kt.

Dainą lydintis nuotaikingas vaizdo klipas – taip pat pačių atlikėjų kūrybos vaisius. „Norėjome ne tik filmuoti, bet ir pažaisti, todėl viską darėme savo rankomis, patys laivui kūrėme vizualinį apipavidalinimą, patys ir filmavome, kartais prisijungiant vienam kitam draugui. Naudojome atostogišką ir nostalgišką, seną dutūkstantųjų kamerą, tiesa, net kelias, nes nei viena neatlaikė viso filmavimo ir dalis medžiagos nuplaukė pavėjui“, – apie „Vasara Pasaka“ klipo kūrimą pasakoja „Superkolorito“ vokalistė ir gitaristė Giedrė Nalivaikaitė.

Vaizdo klipe laivelis tampa tarsi vasaros simboliu, keliauja per upeliukus, ežerus, patiria visokių nuotykių, susiduria su poilsiautojais, bando susidraugauti su tikrais laivais ir galų gale pasieka net patį pajūrį.

„Žinoma, kaip ir pati vasara, laivelis klipo gale išplaukia, matyt, į šiltus kraštus... Labai džiaugiamės radę tokį puikų laivelį, ir nors teko su pulteliu braidyti po įvairiausius vandens telkinius, traukti laivelį iš visokių keblių situacijų, o Klaipėdoje laivelio vos nesuvažinėjo didelis tikras laivas, džiaugiamės kaip šauniai jisai susitvarkė su visais filmavimo metu iškilusiais iššūkiais“, – prisimena Adomas.

Superkoloritas

Retro, surf, pop, elektroniką bei tropinius stilius maišantys atlikėjai Adomas Koreniukas ir Giedrė Nalivaikaitė publikai jau pažįstami iš kitų savo projektų „Planeta Polar“ bei „shishi“. Šiemet išleidę pirmąjį mini albumą „Debiutas“ ir įrašę į melomanų žodynus naują „elektrinės estrados“ terminą, muzikantai jau spėjo sulaukti pripažinimo.

M.A.M.A. muzikiniuose apdovanojimuose „Superkoloritas“ buvo nominuotas tradicinės muzikos kategorijoje, o pavasarį duetas sėkmingai pasirodė televizijos projekte „Dainuoju Lietuvą“.

Artimiausi grupės koncertai, kuriuose galima išgirsti „Vasara Pasaka“ gyvai – gruodžio 1 d., klube „Tamsta“, Vilniuje bei gruodžio 9 d. Kauno menininkų namuose.

Paklausti apie tolimesnius ateities planus, muzikantai prasitaria, jog juose – ne tik Lietuva. „Kadangi su šia daina kol kas atsisveikiname su vasara, ruošiamės sukurti žiemiškų ir vėsesnių dainų, surengti jaukių rudeninių koncertų. Taip pat, gavome pakvietimą pagroti Rygoje, sulaukėme susidomėjimo ir iš Olandijos, Prancūzijos. Ateityje ketiname išleisti ir dar vieną muzikinį klipą dainai „Šokim Šokim”, – sako „Superkolorito“ nariai.

Superkoloritas – Vasara Pasaka:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją