Nacionalinės įrašų meno ir mokslo akademijos vadovas Michaelas Greene'as ir dabartinis Niujorko meras Michaelas Bloombergas darydami ilgai lauktą pranešimą sakė, kad šis sprendimas reiškia paramą miestui po rugsėjo 11-osios atakų.

"Tai puikios naujienos miestui, - sakė M.Bloombergas. - Patyrėme siaubingą tragediją, o ("Grammy") yra gera proga atvykti ir pademonstruoti solidarumą su Niujorku".

"Tačiau, mano nuomone, yra dar viena priežastis atvykti. (Niujorkas) vis dar yra viso pasaulio kultūros sostinė ir, be jokios abejonės, muzikos sostinė", - pridūrė jis.

"Grammy" ceremonija Niujorke nebuvo rengiama nuo 1998 metų šou ir pagarsėjusio konflikto su R.Giuliani, kurį M.Bloombergas pakeitė šių metų sausį.

1998-aisiais M.Greene'as išplūdo vieną R.Giuliani padėjėją ir išprovokavo nesantaiką, dėl kurios "Grammy" apdovanojimai vėl buvo pradėti dalyti Los Andžele. R.Giuliani šį šou į Niujorką buvo prisiviliojęs vos prieš dvejus metus.

Iš vieno miesto į kitą "Grammy" šou keliavo kokį dešimtmetį. 45-oji šių garbingiausių muzikos apdovanojimų ceremonija bus transliuojama 2003 metų vasario 23 dieną; pirmą kartą ji bus rodoma sekmadienį.

Šiemetinė "Grammy" apdovanojimų įteikimo ceremonija buvo rodoma 175 valstybėse, ją žiūrėjo daugiau 1,5 milijardo žmonių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją