„Autostrada Showcase“ – antrus metus vyksiantis vienos dienos festivalis, skirtas pristatyti aktualiausius urban scenos vardus Lietuvoje. Po itin sėkmingo starto pernai, kai daugiau nei tūkstantis klausytojų iki aušros šventė muzikos ir kultūros įvykį, organizatoriai šiemet ruošia dar įsimintinesnę naktį su aktualia muzika, retais automobiliais bei neįtikėtinu garso ir šviesų technikos kiekiu.

Net trylika valandų truksiančio renginio scenose kūrybinė kompanija „Autostrada“ kvies atrasti ir išgirsti per 20 muzikos kūrėjų iš Lietuvos ir Jungtinės Karalystės bei tapti technologijų miestelio „Tech Zity Lilium“ sienas vienai nakčiai prakalbinsiančių garso ir vaizdo instaliacijų dalimi, rašoma spaudos pranešime.

Free Finga dėmesio prašys paskutinį kartą

Rugsėjo 17-osios naktis bus įsimintina ne tik visiems renginio dalyviams, tačiau ir ryškiausiam Lietuvos R&B scenos kūrėjui Free Finga. Renginio metu jis paskutinį kartą pristatys išparduotais koncertais pažymėtą, naujausiam atlikėjo albumui „DĖMESIO!“ skirtą programą.

Šiuo galingiausiu repo spektakliu tituluojamu ir daug dėmesio detalėms turinčiu pasirodymu Free Finga užbaigs intensyvų koncertų sezoną. „Per vasarą dar geriau išgyvenau gabalus, su grupe evoliucionavom kaip pokemonas, ir dabar Vilnius mums pasiruošęs“, – teigia kūrėjas.

Duoklė interneto sensacijoms

Vienu didžiausiu prioritetu urban scenos vėliavnešiams Lietuvoje, kūrybinei kompanijai „Autostrada“ yra galimybė suteikti sceną naujiems Lietuvos muzikos scenos vardams. Ne išimtis ir šis renginys – vienoje iš scenų nauji talentai visų susirinkusiųjų teismui pristatys naujus, dar niekur negirdėtus ir jokiu formatu neišleistus kūrinius, o kai kurie iš jų gyvai pasirodys pirmą kartą.

Bandomąjį važiavimą renginio metu atliks vienas iš „Autostrados“ atstovaujamų kūrėjų Keanu Blunt, daugelio jaunosios kartos atlikėjų užnugarį gyvuose pasirodymuose ir studijoje palaikantis ir vos šiemet singlu „neberamu“ kaip solo atlikėjas debiutavęs benny b, muzikinio projekto „Lietuvos balsas“ laimėtoja, sėkmingai savitą ir aktualų skambesį atrandanti Evita Cololo bei daugelis kitų.

Šalia naują muziką pristatančių kūrėjų lauks ir būrys debiutinių išstojimų. Ypatingus pasirodymus „Autostrada Showcase“ ruošia šių metų interneto sensacijos Urboo, kylok ir lietuviškos muzikos topuose dominuojanti dj nevykele, kurios vasaros hitas „aerobika“ muzikos klausymo platformose skaičiuoja jau daugiau nei milijoną perklausų.

Naktį renginio veiksmas persikels į vieną iš teritorijoje esančių vidaus erdvių, kurią puoš garso technikų komandos ir apšvietėjo Pijaus Norušio kurtos instaliacijos. Šioje scenoje vakarėlį užkurs net dešimt rinktinių didžėjų iš Lietuvos ir Jungtinės Karalystės. Tarp jų – Vaiper Vitalijus, Legacii Escada, B. GODsun, Lover ir kiti.

„Autostrados“ komanda pažada – rugsėjo 17 dieną visų susirinkusiųjų lauks moderni muzika ir pašėlęs vakarėlis, kurio praleisti nevalia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją