„Šiaulių dienos – pats didžiausias renginys Šiauliuose. Istorinės akimirkos liudija, kad gimtadieniai visada buvo kupini reginių: koncertų, tuomet, žinoma, liaudies menininkų, mugių, paradų, iškilmingų atidarymų. Pastaraisiais metais Šiaulių dienos įgavo dar kitokį veidą: jos tapo didesnės, apimančios daugiau miesto erdvių, siūlančios ne tik masinių koncertų, mugių, bet ir išskirtinių šiuolaikinių meninių instaliacijų, netikėtų pasirodymų. Paroda kviečiame šiauliečius ir miesto svečius grįžti į prisiminimus ir iš naujo patirti ne taip tolimos praeities tikrovę“, – sakė Šiaulių kultūros centro direktorė Deimantė Bačiulė.

Viena laukiamiausių renginio dalių vyko penktadienį – šventinė eisena ir motorizuota kolona, kuri dvejus metus nebuvo rengiama dėl pandemijos suvaržymų. Eisenoje dalyvauti pasiryžo per 60 delegacijų, tad parade žingsniavo daugiau kaip 3000 žmonių ir riedėjo apie 70 skirtingų transporto priemonių.

Vakare Šiaulių centrinio pako estradoje laukė „Šiaulių dienų 786“ atidarymo renginys „Dainuojantys Šiauliai“, kuriame pasirodė grupė „Kitava“ ir Šiaulių miesto jaunimas, Ieva Narkutė. Vėliau vyko koncertinė programa „Kilkim, broliai, sakalais!“, vakarą vainikavo valstybinio dainų ir šokių ansamblio „Lietuva“, Lietuvos kariuomenės orkestro kartu su sunkiojo metalo grupe „Thundertale“ ir atlikėja Rasa Serra koncertinė programa.

Šeštadienį čia pat laukia dar didesnis koncertas - scenoje pasirodys Justinas Jarutis, Jessica Shy bei grupė "8 Kambarys", o po renginio dangų nušvies specialus lazerių šou.

Sutemus minios traukė prie "šokančio" Talkšos ežero, kur vyko specialūs šviečiančių fontanų šou. Šurmulys ilgai netilo ne tik pėsčiųjų bulvare, bet ir Dainų parke, kur buvo galima grožėtis šviesų instaliacijomis.

Šiaulių miesto gimtadienio šventė pirmą kartą surengta 1986 m., kai miestas minėjo 750-ąją įkūrimo sukaktį. Nuo tada Šiaulių dienos rengiamos kasmet.

Veiksmas vyksta skirtingose Šiaulių erdvėse – Pėsčiųjų bulvare, Prisikėlimo aikštėje, Talkšos ežero pakrantėje, Dainų parke, Šiaulių miesto centrinio parko estradoje ir daug kur kitur.

Taip pat šventės metu vyks senųjų fotografijos technologijų simpoziumas, „Turizmo gatvė“ ir ekskursijos, tarptautinis vaikų šokio festivalis-konkursas „Aušrinė žvaigždė“, meninės vizijos projektas „Magiškas parkas“ ir sporto iniciatyvos Dainų parke, misterija „Vilniaus sapnas“ Prisikėlimo aikštėje, daugybė mažesnių ir didesnių koncertų bažnyčiose ir kitose erdvėse bei daugelis kitų iniciatyvų.

Šventės akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją