Naujausiame grupės darbe ukrainietiškai skamba keturi gerai žinomi grupės kūriniai, tarp jų „Amore“ ir „O mes prie jūros“ ukrainietiškos versijos. Visos pajamos, gautos už šio albumo dainų perklausas, bus skirtos remti Ukrainai, rašoma pranešime spaudai.

„Kaip muzikantai, pirmiausia išreiškiame savo palaikymą kūryba. Viskas prasidėjo dar 2013 metais, kai negalėjome ramiai stebėti įvykių Ukrainoje ir išvykome palaikyti ukrainiečių į Kyjivo Maidano aikštę. Tada koncertą pabaigėme daina „Amore“, kuri tapo pačiu pirmu mūsų ukrainietiškai atliktu kūriniu“, – pasakoja grupės vokalistas Maksas Melmanas.

Tuomet 2013 m. lapkritį lietuviškais „Ačiū!“ keliasdešimt tūkstančių žmonių Maidane dėkojo lietuvių grupei „Biplan“, surengusiai palaikymo koncertą pagrindinėje Ukrainos aikštėje, kur vyko protesto demonstracija prieš Ukrainos valdžios sprendimą nepasirašyti Europos Sąjungos asociacijos sutarties.

„Vėliau įrašėme dar kelias ukrainietiškas kūrinių versijas. Šiandien ukrainietiškai dainuojame vis dažniau. Deja, to priežastys liūdnos ir visiems gerai žinomos. Dėl karo Ukrainoje taip susiklostė įvykiai, kad dainas atliekame ne gyvai mūsų draugams ir klausytojams lankydamiesi Ukrainoje, o iš Lietuvos, dalyvaudami skirtinguose palaikymo Ukrainai renginiuose. Kaip tik palaikymo koncertui neseniai paruošėme ir sugrojome dainą „Дитинство““

„Дитинство“ (liet. „Vaikystė“) – naujausias ukrainiečių kalba įrašytas „Biplan“ kūrinys. Viso ukrainietiškame „Biplan“ minialbume (EP) klausytojai ras keturias dainas – „Amore“, „Дитинство“, „Hey Ya Ho“ ir „Ми вічно юні“. Visos šios dainos lietuvių kalba pirmą kartą buvo išleistos albume „Visi keliai veda prie jūros“ 2014 metais.

Dalis kūrinių jau yra gerai pažįstami Ukrainos klausytojams, nes skambėjo šios šalies radijo stotyse. „Amore“ tapo mėgstama Ukrainos radijo stočių, vienoje jų pakilo ir iki pirmosios vietos, o pačio didžiausio kaustytojų ir radijo stočių dėmesio sulaukė daina „Ми вічно юні“ – ukrainietiška kūrinio „O mes prie jūros“ versija“.

Anot „Biplan“ muzikantų, grupė šiuo metu labiausiai norėtų įrašyti ir kovojančiai Ukrainai skirti savo dainą „Už laisvę“. Šis kūrinys ypač svarbus grupei, o didžiausias džiaugsmas būtų – jei šios dainos išleidimas sutaptų su Ukrainos pergale kare.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją