„Saulės kliošo“ vidinė dinamika išties gana unikali. Justė Starinskaitė į grupę atėjo prieš penkiolika metų dar būdama paaugle ir išsyk susidūrė su daug vyresniu kolektyvu.

„Mus skiria labai fundamentalūs dalykai: karta, lytis, charakteris. Vis dėlto, mes drauge sugebame sukurti šį bei tą gražaus“, – sako Laurynas. „Panašumų tarp mūsų nėra, o skirtumų... Galėčiau ilgai vardinti“, – sako Justė.

Justė grupėje 2007-aisiais pakeitė savo seserį taip pat dainininkę Daivą Starinskaitę. Pastaroji pasitraukusi iš „Saulės kliošo“ studijavo užsienyje ir vystė solinę karjerą.

„Taip, iš pradžių buvo natūralaus lyginimo. Bet vėliau supratau, kad negalima. Abi jos – skirtingos ir savaip puikios. Justė – labai talentinga, ji turi, sakyčiau, įgimtą r'n'b, soul muzikos pojūtį. Kartais net nesugeba paaiškinti, kodėl dainuoja vienaip ar kitaip, ji tiesiog jaučia“, – sako Laurynas.

Jis pripažįsta, kad penkiolika metų jaunesnei vokalistei su juo nėra lengva. „Aš turiu tvirtą nuomonę ir užsispyrimą. Galiu ilgai argumentuoti, aiškinti dalykus. Nuolat pykstamės, nes kardinaliai skirtingai matome pasaulį“, – sako jis.

„Lauris labai protingas ir įžvalgus. Jis išmąsto nerealių dalykų, tačiau tai tuo pačiu ir jo bėda. Jis linkęs viską labai permąstyti, giliai ir iš esmės nagrinėti. Kartais paprastus dalykus taip susuka, jog galima tą patį daug aiškesniais žodžiais pasakyti. Juk žmonės nenori varginti smegenų mąstydami, kokia gi ten gili mintis tame dainos tekste slepiasi. Manau, mums drauge pavyksta tekstą paversti gan paprastu, vaizdingu, pasakojančiu istoriją, tačiau tuo pat metu ir pakankamai giliu, norintiems ir gebantiems pakapstyti“, – pasakoja Justė.

„Justė kiekvieno mūsų pykčio metu išeina iš grupės“, – sako Laurynas. „Taip, esu jau milijoną kartų išėjusi“, – patvirtina ir pati Justė. Vis dėlto, kiekvienas „išėjimas“ virsta grįžimu ir kompromiso radimu. „Mes, muzikantai, jai nusileidžiame. Vis dėlto, ji - mūsų princesė: visas dėmesys scenoje į ją, todėl turi jaustis gerai, saugiai, daryti tai, kas priimtina jai“, – sako Laurynas.

Justė mielai pasiginčytų dėl „princesės“ titulo. „Jie dar nematė merginų, kurios iš tiesų yra princesės. Taip, aš kažkiek princesė, man svarbu, ar yra jaukumas ten, kur esame, ar turėsiu normalias sąlygas ramiai pasiruošti koncertui. Bet aš pati dažniausiai pasirūpinu savo garderobu, makiažu, šukuosena. Tikra princesė atsivežtų visą komandą padėjėjų ir dar jiems komanduotų“, – nukerta Justė.

„Bet ji turi rožinį penalą ir nusipirkusi kompiuterį pirmiausia jį apklijuoja lipdukais“, – išduoda Laurynas.

„Taip. Linksmais ir ryškiais, mano neįdomų kompą paverčiančiais išskirtiniu“, – paaiškina Justė.

„Aš apie „Saulės kliošą“ mąstau kaip apie patiekalą, o mes visi esame skirtingos jo dalys. Drauge sudėjus skirtingus ingredientus, gaunasi puikus skonis“, – sako dainų „Paskambink man“, „Šokių aikštelėje“, „Pamatyti tave“ atlikėja ir bendraautorė Justė.

Visi šie kūriniai skambės penktadienį (rugpjūčio 26 d.) Vilniuje, VU didžiajame kieme, festivalyje „Untold City“. Festivalį finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Jau ketvirtus metus vykstantis festivalis turi šūkį „Muziką kuria žmonės“. Jis skirtas pabrėžti, kad už kiekvieno muzikos kūrinio, už kiekvienos dainos slepiasi konkretus žmogus – autorius. Tas, kuris į kūrinį sudėjo savo mintis, jausmus, talentą, laiką.

Justė Starinskaitė ir Laurynas Šarkinas yra vieni iš daugelio autorių, kurie scenoje atlieka savo dainas. Tačiau ne visada ir ne visi autoriai yra matomi. Festivalis drauge su savo partnere asociacija LATGA primena, kad savo pamiltų kūrinių autoriams padėkojate labai įvairiais būdais: klausydami muzikos legaliose platformose, pirkdami įrašus, vaikščiodami į koncertus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją