„Ilgą laiką atidėliojau leisti savo dainas. Galbūt reikėjo, kad panašiu metu į savo vietas sukristų daug įvairių dėlionės detalių, iki tol padrikai besimėčiusių galvoje. Man tai buvo sutikti žmonės, draugų padrąsinimai, kolegų motyvavimas. Taip pat išgyventi sukrėtimai ir sunkumai.“

Muzikinis klipas pribloškė ne tik jautrumu, bet ir išskirtinumu. Scenos psichologo kabinete, idealistiški praeities prisiminimai, galiausiai sunkumų įveikimas ir susitaikymas – visa tai etapai, kuriuos muzikiniame klipe išgyvena žiūrovas kartu su dainos lyriniu asmeniu, jautriai pasakojančiu apie santykių poroje sunkumus. Žodžiai „aš visada mumis tikėjau“ trykšta neišsenkančia viltimi įveikti išbandymus ir kartu meilėje užaugus išvysti taip išsiilgtą tarpusavio ateitį.

90-ųjų laikmetį menančiame muzikiniame klipe į santykių neramumus išgyvenančią porą įsikūnija šokėjai Donatas Mankevičius ir Ieva Balčiūnaitė-Tarasevičienė savo zuko stiliaus šokiu įprasminantys pasakojamą istoriją. Zukas (angl. – „zouk“) – Brazilijoje gimęs šokis, priklausantis socialinių šokių grupei kartu su tokiais šokiais kaip bachata, salsa bei kizomba. Žadą atimančios choreografijos papildo muzikinio klipo siužetą ir perteikia emocijas, kartais išjaučiamas tik per šokį.

„Pagrindinė dainos ir vaizdo klipo mintis – santykių pakylimai ir nuopuoliai. Kartais žmonės problemų ar sunkumų įkarštyje pamiršta, kaip ir nuo ko viskas prasidėjo, pameta drugelius pilve ir nustoja vertinti tai – dėl ko viskas prasidėjo. Covid‘o ribojimų metu daug porų susidūrė su nauja realybe, finansiniais sunkumais ir neįprasta trintimi, atsiradusia dėl rutininio būvimo toje pačioje namų erdvėje. Aplinkoje ir žiniasklaidoje pradėjo atsirasti vis daugiau antraščių apie skyrybas bei psichologų trūkumą.

Žinau, kad daug žmonių pasidavė nesulaukę savo eilės į konsultacijas arba tiesiog net nepamąstę apie pagalbos galimybę iš išorės. Norėčiau, kad ši daina primintų poroms, susiduriančioms su sunkumais, kaip svarbu kalbėti atvirai, prisiminti geriausius santykių etapus ir tikėti, kad, kaip tai banaliai beskambėtų, viskas bus gerai, reikia tik noro ir vilties iš abiejų žmonių.

Naująjį kūrinį „Kaip tu norėtum“ M. Frishman kūrė kartu su Mantu Zigmantu, Lietuvoje gerai žinomu gitaristu, ir muzikos prodiuseriumi Faustu Venckumi.

Vaizdo klipą režisavo talentingas režisierius Albinas Kirkilas, praeity jau įvaizdinęs ne vieno garsaus atlikėjo kūrinį. „Vienas atviriausių ir nuoširdžiausių sutiktų žmonių. Žiūrėjau, kaip Albinas kuria ir dirba, bei žavėjausi žmogaus paprastumu ir gebėjimu rasti priėjimą prie bet kokio tipažo žmogaus“ – apie darbą su režisieriumi prisimena atlikėjas.

„Pirmąjį singlą, pirmąją savo dainą nešioju itin arti širdies. Jei bent vienas atras joje save, jei bent vienam iš klausančių ji padės pasirinkti teisingą kelią, suteiks vilties, padės susimąstyti ar pareflektuoti – būsiu dėl to labai laimingas“, – teigia Michaelis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją