Prie Ukrainos palaikymui skirto koncerto prisidėjo talentingi ir publikos numylėti Lietuvos atlikėjai: Monika Liu, grupės „8 kambarys“ ir „Mad Money“.

Siekiant paremti Ukrainą, koncertą organizuojantis naujienų portalas „Delfi“ net pusę visos už bilietus surinktos sumos skirs fondui „Aš esu Ukraina“, kurį įkūrė Ukrainos ambasada Lietuvoje.

Organizatoriai skaičiuoja, kad koncerte dalyvavo daugiau kaip 5000 žiūrovių. Net 1000 bilietų Lietuvoje gyvenantiems ukrainiečiams nupirko „Krekenavos agrofirma“, o skaičiuojant ir kitų organizacijų pakviestus ukrainiečius, iš viso buvo apie 1500 „Kalush Orchestra“ tautiečių.

„Delfi“ dar kartą primena ir dėkoja visiems, kurie neliko abejingi ir kaip galėjo prisidėjo prie koncerto organizavimo: „Žalgirio“ arena nemokamai suteikė patalpas, „Grand Hotel Kempinski Vilnius“ pasirūpino grupės apgyvendinimu, „Lietuvos geležinkeliai“ pridėjo naktinį traukinio maršrutą vilniečių grįžimui iš koncerto namo, žinomi Lietuvos žmonės, tokie kaip Andrius Tapinas, Olegas Šurajevas, Orijus Gasanovas, Rolandas Mackevičius ir eilė kitų, kvietė lietuvius į koncertą susivienyti dar kartą ir padėti Ukrainai, ir dar daug kitų įmonių, organizacijų, kurios kaip galėjo stengėsi padaryti, kad koncertas įvyktų sklandžiai, o svečiai iš Ukrainos išsiveštų tik geriausias emocijas.

Muzika vienija

Dar „Eurovizijos“ finale, nepaisydama konkurse egzistuojančio draudimo kalbėti apie politiką, grupė garsiai prabilo apie karą: „Visų jūsų prašau, padėkite Ukrainai, Mariupoliui, padėkite „Azovstal“ dabar pat“, – tokią frazę po „Kalush Orchestra“ finalinio pasirodymo iš grupės girdėjo visi šou stebėję žiūrovai.

Iškart po „Eurovizijos“ finalo laimėtojai paskelbė, kad trofėjaus – pergalės statulėlės – jie nepasiliks ir parduos ją specialiame aukcione, o gautus pinigus skirs Ukrainos ginkluotųjų pajėgų reikmėms. Ukrainos kriptovaliutų biržą valdanti bendrovė „WhiteBit“ statulėlę nupirko už beveik 840 tūkst. eurų.

„Kalush Orchestra“ lyderis Berlyne vykusiame labdaros koncerte surengė loteriją ir savo talismanui – rožinei eurovizinei kepurei – laimėti, o gautus pinigus taip pat paaukojo Ukrainos kariuomenei.

Tiek „Kalush Orchestra“, tiek žinomos Lietuvos grupės nesustos ir toliau savo muzika padės rinkti paramą Ukrainai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją