Jau tapo įprasta, kad didžėjų scena įsikuria visai šalia jūros – muzikiniai vėjai čia jiems itin palankūs, o elektroninės muzikos gerbėjai iki pat ryto noriai trypia ant vis dar nespėjusio atvėsti paplūdimio smėlio. Ne išimtis ir šie metai – gausus būrys didžėjų į vakarėlį, kuris neretai užsitęsia iki saulės sutikimo, kvies ir šiemet – stipriausiais vasaros ritmais alsuojanti scena įsikurs vos keli žingsniai nuo jūros – paplūdimyje, rašoma spaudos pranešime.

Didžėjų scenoje – klubinės kultūros ikonos ir festivalio debiutantai

Vienas ryškiausių didžėjų scenos vardų – „Matto“ (Laisvūnas Černovas) – gerai pažįstamas radijo didžėjus ir prodiuseris, sukūręs ne vieną žinomą hitą, o savo kūrybiniu talentu prisidėjęs prie kitų atlikėjų kūrinių. „Matto“ kūrybiniame portfolio naujomis spalvomis atsiskleidžia puikiai pažįstami kūriniai, o viena tokių – remiksuota grupės The Roop daina „Keista Draugystė“, kurią, naujai pridėtas elektronikos skambesys, perkėlė į šokių muzikos grojaraštį.

Lietuvių didžėjų duetą „Flaxen Beats“ būtų galima drąsiai pavadinti vienu iš lietuviškos klubinės kultūros ikonų – per daugiau kaip dešimtmetį jie sukūrė tokius hitus, kaip „Happy happy“, „Another day“, „New Love“ ir žinomiausią – „Mr. Gorgeous“ remiksą. Duetas meistriškai įvaldęs house muzikos žanrą ir jau eilę metų pasirodo „Karklėje“, kviesdami šėlti iki pat ryto.

Prie „senbuvių“ jungiasi ir festivaliautojus iki paryčių šokiui kviečia – jaunas, progresyvus didžėjus, siekiantis prodiuserio karjeros – Márzu bei didžėjus-promoteris, projektų prodiuseris, savo rafinuotais setais džiuginantis jau daugiau nei 20 metų – Averjanas. Pastarasis, ne tik puikiai įvaldęs didžėjaus pultą, tačiau ir šalia banguojančią jūrą, kadangi Averjanas – banglenčių, irklenčių ir jėgos aitvarų fanatas. Nenuostabu, kad šio didžėjaus kūryboje daug įkvepiančių ir laisve alsuojančių ritmų.

Pajūrio didžėjų gretas pildo nostalgiškus kūrinius ir „senus gerus laikus“ prikeliantis duetas Eddy 5 ir Darren K bei Linas Andriuška, geriau žinomas Endrio slapyvardžiu. Endrio kraityje – beveik 10 metų patirtis, valdant didžėjaus pultą ir šimtai renginių, kuriuose scena teko dalintis su žinomiausiais Lietuvos bei užsienio atlikėjais. Šis didžėjus pasižymi aukštu meistriškumu, techniniu išpildymu ir intriguojančių garsų derme kūriniuose.

Filtered Tools – unikalus tarptautinis projektas, sujungiantis DJ Donato (LT) ritmus ir Arif (BY) elektrinio smuiko muziką – taipogi kils į „Karklės“ paplūdimio sceną. Šis duetas jau ilgą laiką dirba kartu ir puikiai jaučia publiką, geba ją valdyti ir pakerėti – įprastą skambesį paversdami akį patraukiančiu šou. Jų valdomoje muzikos aikštelėje skamba house muzikos garsai.

„Karklėje“ pasirodys ir festivalio formate debiutuojantys didžėjai – geriausiai muziką house stilistikos ritmais gaivinantis Lucas Keoro bei save „muzikos architektu“ pristatantis Andrius Dainys, kurio kūrybiniame didžėjaus portfolio skamba „oldskūlinė“ ir pop muzika. Prie festivalio debiutantų prisijungs Will-O ir DJ Martynas Saukaitis.

Tris dienas truksiančioje fiestoje – būrys ryškiausių vardų

Jau anksčiau paskelbta muzikinė programa „šviečia iš toli“, mat čia – pirmumo ryškumo žvaigždės, kurių vardus dažniausiai galima išvysti radijo stočių ar internetinių muzikos platformų klausomumo viršūnėse. Jau anksčiau paskelbtoje programoje netrūksta įvairovės: viename didžiausių vasaros renginių pasirodys tarptautinės mega žvaigždės – vokiečių didžėjus „Purple Disco Machine“ bei žymiojo hito „Rampampam“ atlikėja iš Rumunijos Minelli. Scenose žibės ir dar viena atlikėja iš Rumunijos – lietuviams puikiai pažįstama Inna. Lietuviškąja muzikine scena dalinsis ikoniniai Lietuvos scenos veidai – Marijonas Mikutavičius ir Džordana Butkutė, elektronikos grupė „Solo Ansamblis“, elektroninės muzikos kompozitorius, prodiuseris ir didžėjus Ten Walls, reperis Mad Money, lyriškų dainų kūrėja GJan. Karklės scenoje skambės ir šiuolaikine klasika tapusi grupė BIX, siautulingų Balkanų „ambasadoriai” – „Baltic Balkans” bei atlikėja Ieva Narkutė. Šokių muzikos flangą stiprins Jonas Nainys – Jovani, o lyriškąjį – atlikėjas Gabrielius Vagelis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją