Neįprastas pavadinimas „Purvo Gerkle“ veda į gilesnę dainos prasmę: „Pilna purvo gerklė yra lyg keiksmai, o įvairūs nesutarimai ar kivirčai yra lyg žemių drabstymas vienas ant kito. Šią dainą skiriu ir tiems, kas jau po žeme, ir tiems, kurie skendi depresijoje ir socialinėje medijoje“, – sako grupės lyderis Benas Aleksandravičius.

Šis jau antrasis singlas iš būsimo „ba.“ albumo labai gerai atspindi naują grupės skambesį: „Šįkart albumui norėjome suteikti daugiau oro“, – trumpai paaiškina Benas. Be abejonės, tokiam norui didelę įtaką turėjo ir tai, kad grupės lyderis nemažai laiko praleido prie jūros, kur parašė didžiąją dalį naujų dainų tekstų, taip pat ir „Purvo Gerklę“:

„Atitrūkus nuo visko ir pažiūrėjus į mus iš šalies galvoje ėmė kilti įvairūs klausimai ir vaizdiniai“, – sako jis ir priduria, kad taip pat albumui didžiulę įtaką padarė ir prodiuseris, kompozitorius Domas Strupinskas: „Dirbti su Domu buvo mano sena svajonė.“

„ba.“ – „Purvo Gerkle“

Kontraktas su „Sony Music“ nepakeitė grupės vizijos

Neseniai „ba.“ pristatė ir kitą singlą pavadinimu „Šokis“. Kartu su juo paskelbė ir apie „ba.“ sutartį su muzikos leidybos milžinais „Sony Music Entertainment“. Įdomu, jog „Šokis“ tapo pirmąja lietuviška daina, išleidžiama po šios pasaulinės įrašų kompanijos vardu.

Benas džiaugiasi, kad nauji muzikiniai santykiai nepadarė jokios įtakos grupės kūrybai: „Sony Music“ patikėjo mumis tokiais, kokie esame ir norime būti.“

Paklaustas, ar šis reikšmingas žingsnis lems tai, kad „ba.“ pagaliau uždainuos anglų kalba, Benas nedvejoja atsakyti: „Kaip ir prieš dešimtmetį, taip ir dabar, laikausi tos pačios nuomonės – su „ba.“ kursiu tik lietuviškus tekstus. O tai, kad dainuojant lietuvių kalba pavyksta pasiekti ir užsienio klausytojus, tik įrodo, jog muzika yra tarptautinė kalba.“

Įrašas į Lietuvos roko istoriją – jau netrukus

Naujuosius singlus, kaip ir didelę dalį kitos „ba.“ kūrybos netrukus bus galima išgirsti ir gyvai. Šiais metais „ba.“ be albumo pristatymo metė sau dar vieną grandiozinį iššūkį – surengti koncertą Vingio parke.

„Tik dabar pradedu suvokti, kokio mąsto bus šis koncertas. Taip pat tai, kokią reikšmę jis turės Lietuvos roko istorijoje. Vingio parke daugiau nei 10 metų jokia kita lietuvių grupė nerengė savo solinio pasirodymo, todėl tai – istorinis įvykis ne tik mums“, – sako „ba.“ lyderis.

Iš viso grupė planuoja sugroti net 30 kūrinių. Tai bus ilgiausias „ba.“ koncertas per dešimt metų: „Grosime nemažai perdarytų dainų, keletą niekada negrotų gyvai. Trumpai tariant, išrinkome viską, ką turime geriausio ir sudėjome stiprią dešimtmečio programą. Vien tai sakant man pradeda sukti vidurius“, – šypsosi Benas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją