„Du metus iš eilės dėl karantino tokiu metu dar negalėjome organizuoti renginių, taigi šiemet pabandėme sezoną pradėti anksčiau ir tai pasiteisino. Žmonės pasiilgę koncertų po atviru dangumi“, – muzikos agentūros „DamnGood“, kuri terasoje organizuoja renginius, bendrasavininkė Greta Lechavičiūtė.

Mesijus, atvykęs iš Peru džiunglių

Trečiadienio vakarą, gegužės 18 d., čia pasirodys neseniai iš Peru džiunglių į civilizaciją grįžęs Mesijus, kurio tikrasis vardas – Žygimantas Kudirka: „Paruošiau pilno metro pasirodymą – tai bus pirmas Mesijaus apsireiškimas gryname ore šiemet“, – apie koncertą trumpai papasakojo avangardinio repo meistras.

Mesijaus pasirodymo metu skambės ir laiko patikrinti kūriniai, ir naujausi įrašai, ir remiksuotos versijos. Paklaustas, ką į sceną parsivežė iš kelionės po Peru kalnus ir džiungles, Mesijus atsakė trumpai: „Išmintį.“

„Solo ansamblis“ koncertuos kone namų kieme

Didžiulį pakilimą šiuo metu išgyvenančiai elektroninės muzikos grupei „Solo ansamblis“ pasirodymas „Vasaros terasoje“ yra tarsi koncertas savo namų kieme: „Čia pat yra mūsų studija, šioje terasoje įvyko ir pirmasis mūsų pasirodymas. Koncertai čia visada mums būna ypatingi“, – sako „Solo ansamblis“ grupės nariai.

Grupė „Vasaros terasą“ kitomis spalvomis nušvies jau šį ketvirtadienį, gegužės 19 d.: „Tai bus pirmas mūsų susitikimas su savo klausytojais po vasarišku dangumi.“

Ukrainietės kelias vingiuotas, bet ji pasirodys Vilniuje

Naują „Vasaros terasos“ renginių seriją „Ladies Night Out“, kai prie pulto stos išskirtinai tik merginos, šį penktadienį, gegužės 20 d., pradeda ukrainietė DJ Bossy: „Ukrainą palikau vasario 24-osios rytą, kai tik prasidėjo sprogimai. Traukiniu išvykome iš Odesos į Lvovą, o iš ten į Lenkiją. Vėliau atvyko mama ir sesė. Savanoriai mums surado namus. Dabar laukiame vizos į Didžiąją Britaniją“, – savo pastarųjų mėnesių istoriją reziumavo ukrainietė Polina, klubiniame pasaulyje žinoma DJ Bossy pseudonimu.

Iki karo Ukrainoje ji daugiau nei 8-erius metus sėkmingai keliavo ir grojo savo ir kaimyninėse šalyse. Tiesa, jau spėjo pagroti ir trijose Lenkijos klubuose, o pasirodymas Lietuvoje jai bus pirmas.

„Palaikome ukrainietes. Palaikome moteris už pulto. Nebėra labiau vyriškų ar labiau moteriškų profesijų“, – sako renginių terasoje organizatorė Greta Lechavičiūtė.

Kitą savaitę – „Abudu“ šturmas

„Abudu“ gerbėjai galėjo matyti, kaip ši grupė kasmet augo ant „Vasaros terasos“ scenos, o pernai čia netgi nebetilpo visi norintys. Albumo „Gaisras“ pristatymo koncertas buvo anšlaginis: „Šiemet vėl bandysim žiūrovus išversti iš koto. O ir terasos scena bus kiek kitokia“, – pasakoja „Abudu“ lyderis Domantas Starkauskas.

Alternatyvosios muzikos grupės „Abudu“ pasirodymas „Vasaros terasoje“ – gegužės 26 d. Iš viso šiemet „Vasaros terasoje“ planuojama surengti apie 130 renginių visiems muzikiniams skoniams. Sezonas terasoje tęsis iki pat rugsėjo pabaigos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją