„Pirmąkart po trijų metų pertraukos (nuo 2019 m. vasaros) sezoną pradedame be jokių suvaržymų. Tai – viena iš priežasčių, kodėl šiemet į renginius po atviru dangumi pakvietėme kiek anksčiau“, – pasakoja muzikos agentūros „DamnGood“, kuri terasoje organizuoja renginius, bendrasavininkė Greta Lechavičiūtė.

Vakar prasidėjo jau septynioliktasis „Vasaros Terasos“ sezonas – nei ekonominės krizės, nei pandemija neatėmė galimybės čia organizuoti renginius, rašoma pranešime spaudai. Terasoje grojo kone visi žinomiausi šalies muzikantai bei daugybė užsienio grupių ir didžėjų. Šių metų programa žada tęsti tradicijas, taip pat pateikti ir staigmenų.

Atidarymo savaitė – su „Flash Voyage“, „Saulės Kliošu“, vakarėliais ir „Eurovizijos“ karštine

Ankstyvąjį sezoną jau gegužės 11 d. tęs viena ryškiausių jaunosios kartos Lietuvos roko grupių „Flash Voyage“. Viena esminių šios grupės žinučių visuomet buvo meilė ir taika.

„Ši vasara mums itin svarbi, kai ši tema pasaulyje ypatingai opi. Esame pasiruošę įdėti savo indėlį į kovą už laisvę. Žinoma, trečiadienį terasoje pristatysime ir naujų dainų. Grupė dar niekada nesijautė taip gerai. Galima sakyti, kvėpuojame tuo pačiu ritmu“, – sako grupės narys Germanas Daškevičius – Gamka.

Kitą dieną po „Flash Voyage“ koncerto vakarinę saulę „Vasaros Terasos“ kieme įžiebs bene daugiausiai kartų čia pernai koncertavusi, klausytojų pamilta grupė „Saulės Kliošas“:

„Labai laukėme vasaros sezono pradžios ir koncertų atvirame ore. Stengsimės, kad kiekvienas pasimatymas su klausytojais būtų ypatingas savo skambesiu, atlikimu, nuotaika“, – sako kaskart vis naujomis spalvomis pražystanti grupės vokalistė Justė Starinskaitė.

Dar šią savaitę numatyti ir du elektroninės muzikos vakarėliai po atviru dangumi – po „Saulės Kliošo“ pasirodymo ketvirtadienį ir, žinoma, penktadienį. O šeštadienį vilniečiai kviečiami kartu stebėti „Eurovizijos“ finalą ant didelio ekrano.

Atidarymo savaitės renginiai arba nemokamai, arba už simbolinį kultūrinį mokestį. Taip pat didelė dalis koncertų nemokama Ukrainos piliečiams.

Blusturgiai ir minimalūs pirmadieniai – nenutrūkstamos tradicijos

Be daugybės skirtingų gyvos muzikos koncertų ir vakarėlių, „Vasaros terasa“ turi ir metai iš metų besitęsiančias tradicijas. Tai – elektroninės muzikos pirmadieniai „Minimal Mondays“ ir sekmadieninis „Blusturgis“.

Pats pirmas „Blusturgis“ čia įvyko prieš penkiolika metų sekmadienį, taip vyksta ir iki šiol. Taip pat ir „Minimal Mondays“ sunkiai atsiejami nuo „Vasaros terasos“. Tad būtent nuo šios renginių serijos, įvykusios vakar, ir prasidėjo šių metų sezonas. Šių metų scena – ant neįprastos konsutrukcijos kiemelio viduryje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją