Ben Poole – bliuzroko, soulo muzikos gitaristas ir dainų autorius ir dainininkas iš Jungtinės Karalystės, bliuzų didžiojoje scenoje pirmą kartą stovėjo dar 2019 metais, per lietų ir stebėjosi, kaip festivalio lankytojai, bet kokiu oru kurią ypatingą nuotaiką: „Ši publika neįtikėtina! Čia tai festivalis, Jūs tiesiog fantastiški“, - prieš kelerius metus savo įspūdžiais, tik nulipęs nuo scenos, dalinosi Ben Poole.

Po kelerių metų į festivalį grįžtantis muzikantas, per šį laikotarpį spėjo tapti vertinamas tarptautiniu mastu, pelnyti įvairiausių apdovanojimų ir netgi būti nominuotas kaip vienas geriausių bliuzo gitaristų pasaulyje, tarp tokių vardų kaip Eric Clapton, John Mayer, Buddy Gay - „Guitar World Magazine“ rengtuose apdovanojimuose, rašoma pranešime spaudai. Vos 16 metų pradėjęs savo muzikinę karjerą, grodamas vietiniuose Jungtinės Karalystės bliuzo klubuose, Ben Poole sulaukė tiek muzikos kritikų, tiek garsių muzikantų pripažinimo ir netgi turėjo garbės puikuotis, ant vieno labiausiai Europoje parduodamo žurnalo - „Total Guitar Magazine / Music Radar“ viršelio. Bet viršeliai, viršeliais, juk svarbiausia tai, kaip Ben Poole ne tik skamba įrašuose, bet ir gyvai, o jo uždegantį pasirodymą, bus galima pamatyti jau liepos pirmą savaitgalį, Varniuose, prie Lūksto!

Kitas ne mažiau svarbus festivalio vardas – legendinio gitaristo Gary Moore sūnus – Jack Moore , kuris festivalyje pasirodys su projektu - Gary Moore Tribute band feat. Jack Moore! Jack Moore yra jaunas ir labai talentingas gitaristas bei kompozitorius, kuriam meilę muzikai, keliaujant po koncertus ir festivalius įskiepio būtent tėtis. Jis yra rengęs gastroles su Otis Taylor, pasirodęs Karališkoje Alberto salėje, su grupe surengęs apšildančius koncertus tokiems vardams kaip Joe Bonamassa ir „Deep Purple“ . Jack Moore dažnai groja su grupe bei įgyvendina savo muzikinius projektus. Šįkart į festivalį „Bliuzo naktys“ Jack Moore atvyks su grupe iš Lenkijos, kurioje ir vienas ryškiausių bei charizmatiškiausių Lenkijos muzikantų, bosistas ir kompozitorius - Łukasz Gorczyca, festivalyje britų muzikos legendos Garry Moore dainas dainuos vokalistas ir multiinstrumentalistas - Szymonas Pejskis, būgnais gros – Tomek Dominik, gitara - Bogdan Topolski.

28-ąjį kartą vyksiantis festivalis neįsivaizduojamas, be festivalio himno autoriaus – Aleksandr Belkin pasirodymo, kurių metu dažniausiai įvyksta įvairios muzikinės kolaboracijos. Šiais metais Aleksandr Belkin su savo grupe, festivalio scenoje pasirodys kartu su svečiu, kilusiu ir Malaizijos, bet nemažai metų gyvenančiu ir kuriančiu Lietuvoje – Sherman Tan! Ir dar vienas, ne mažiau pasiilgtas ir laukiamas festivalio didžiojoje scenoje – Baltasis Kiras, kuris ne kartą yra sakęs, kad būtent šis festivalis yra apie stebuklus, apie muzikos ir klausytojo intymiausią santykį ir apie draugystę! Tokiomis nuotaikomis alsuojantis, galima tikėtis ir bus Tautvydo Pauliaus Augustino ir komandos pasirodymas festivalyje.

Legendiniame muzikos festivalyje „Bliuzo naktys“ pasirodymus taip pat surengs tokios grupės, kaip Arina & Veto Bank, Flash Voyage, Garbanotas, Kamanių Šilelis, pasirodys Domantas Razauskas su grupe Vos Vos bei Kedrostuburas.

Dar daugiau atlikėjų bei festivalinių naujienų – jau netrukus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją