Naujausias kūrinys taps užuovėja ir atspirtimi neprarasti šviesios vilties šiomis neramiomis dienomis, rašoma grupės pranešime spaudai.

Jausmingas atlikėjų trio „The Ditties“ savo dainų repertuarą sustiprina nauju, giliu ir subtiliu kūriniu. Lopšinė perteikia žinutę apie gyvenimo trapumą, išryškina vaiko ir mamos ryšį bei skatina nedelsti veikti.

Merginų grupė nufilmavo ir lopšinės ekranizaciją, kurioje jos pasirodė visai kitame amplua – be įprastų sceninių suknelių. Laikydamos glėbyje savo sūnus, vaizdo klipu norėjo atskleisti paprastą, tyrą ir žemišką motinos meilę.

„Būti mama – tai gyvenimo dovana, už kurią dėkoju jau ketverius metus. Šiandien, kai visos esame nuostabių sūnelių mamos, suprantame, koks svarbus yra vaiko ir mamos ryšys. Ši lopšinė – tai viena iš ryšio kūrimo priemonių. Pirmą kartą, kai teko koncerte atlikti šią dainą, mane asmeniškai labai palietė ir sugraudino mintis, kad gyvenimas yra išties labai trapus. Privalome dėkoti kiekvienai akimirkai už tai, kad galime būti kartu ir matyti mylimų žmonių veidus, kad galime, kas vakarą migdyti savo sūnus. Būtent jie ir tapo kertine lopšinės vaizdo įrašo ašimi – pirmąkart visos nusifilmavome su savo berniukais“, – pasakoja „The Ditties“ grupės narė Rūta Švipaitė.

Kita grupės atlikėja Rūta Jakulytė-Valčiukienė priduria, kad įrašydamos šią lopšinę, jos siekė supažindinti lietuvius su šiuo jautriu ukrainietišku kūriniu. Tiems, kurie nesupranta šios kalbos, atlikėjos siekia savaip perteikti jautrų ir kiekvienos motinos širdžiai artimą lopšinės tekstą.

„Šioje dainoje minimas mažas kūdikėlis, kurį reikia užmigdyti. Mes visos esame mamos ir atrodo, kad dėl savo vaikų galėtume atiduoti viską. Kūrinyje sapnas kalbasi su miegu ir klausia, kur jiedu nakvos. Šilton trobelėn, kur mažas vaikelis – ten jiedu keliaus ir vaikelį migdys. Rusijai žiauriai niokojant Ukrainą, vaikams teko bėgti iš šiltų namų, slėptis nuo bombų, tad nežinia, kur dabar juos suras miegas ir sapnas. Karas išskyrė daug šeimų. Dainuoti apie tą mažą kūdikėlį tikrai sunku. Kai laikau rankose savo sūnelį, kuriam tik trys mėnesiai, vis pagalvoju, kad tai pats tikriausias stebuklas. Būti mama yra be galo didelė atsakomybė, bet tuo pačiu ir didžiausias džiaugsmas“, – teigia R. Jakulytė-Valčiukienė.

Ukrainietiškoje lopšinėje nuskamba ir lietuviškas posmelis, kuris tarsi sujungia Ukrainos ir Lietuvos mamas.

„Mūsų sukurtu posmeliu mes ne tik norime išreikšti meilę savo sūnums, bet ir priminti, kad mamų stiprybė gali nuversti kalnus. Tai šviesios ir viltingos eilutės – tamsioje naktyje, užmerkus akis, mamos balsas ir besąlygiška meilė savo vaikui visuomet bus atrama, nusiraminimo ir saugumo simbolis. Mamos meilė yra pati stipriausia ir jos absoliučiai pakanka, kad mūsų vaikai būtų laimingi. Aš savo sūnums kasdien dėkoju už savęs pažinimą, kantrybės puoselėjimą, galimybę vėl prisiminti vaikystę ir mylėti kaip niekada nemylėjau“, – komentuoja trečioji ditė Veronika Čičinskaitė-Golovanova.

„Kartu ši lopšinė yra ir palaikymas Ukrainos mamoms, vaikams ir visiems ukrainiečiams. Mums rūpi susiklosčiusi situacija Ukrainoje. Visa širdimi sakome ačiū mamoms, kurios vis dar kovoja už savo vaikų gyvybes, ir esame už tas mamas, kurios mylėjo, tikėjo ir darė viską, kad apsaugotų savo vaikus. Tariame ačiū vaikams, kurie yra vienintelė paguoda mamoms tamsioj nakty. Verkiančia širdimi sakome ačiū vaikams, kurie iki paskutinio atodūsio turėjo viltį priglusti prie mamos krūtinės. Labai tikiuosi, kad ši daina įkvėps žmones veikti, o mamoms dovanos stiprybę ir tikėjimą.“ – papildo R. Švipaitė.

„The Ditties“ sako, kad neabejotinai ši ukrainietiška lopšinė papildys grupės atliekamų dainų repertuarą. Artimiausias koncertas, kuriame skambės šis kūrinys, jau gegužės 20 d. klube „Jazz Cellar“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją