„Norėčiau, kad ši daina ir klipas padėtų mums atsipeikėti, kokiame absurde mes gyvename, kai matome prieš save tik darbą. Man daina „Varau kaip arklys“ - labai nepatogi. Mane tikrai graužia sąžinė, kiek daug darbas atima laiko iš man brangių žmonių ir iš manęs paties. Bet, ko gero, kitaip šiuo metu nemoku. O gal mes, lietuviai, tiesiog esame taip įpratę, dirbam tarsi už kelis žmonės. Ir žinom, kad be alinančio darbo negalėsime konkuruoti vakarų Europoje?“ , - pranešime spaudai retoriškai klausia atlikėjas.

„Aš varau kaip arklys, kol tampu netikras vištienos zuikis“, - kaip visada humoro nestokojantis Dominykas teigia savo naujausioje dainoje ir tiek dainą, tiek ir naujausią vaizdo klipą vadina „absurdo realybės“ žanru. Norėdami išryškinti tą savęs „išvarginimą iki absurdo“, dainos autorius, kartu su animatoriumi Gyčiu Baranausku ir kolega aktoriumi - fotografu Justu Valinsku, nusprendė sukurti animacinį vaizdo klipą, kuriame pagrindinis veikėjas - Arklys, nepaisydamas aplink vykstančių katastrofų ir nelaimių, vejasi jo darbinį kompiuterį pavogusius niekšus Koalą ir Delfiną. Ir visas kliūtis įveikia tik tam, kad galėtų dirbti net ir atostogų metu.

Klipo kūrimas užtruko daugiau nei du mėnesius. Koliažinės animacijos vaizdo klipui sukurti prireikė specialios fotosesijos, kurios metu Dominykas, užsidėjęs „biuro žmogaus“ kostiumą ir arklio galvą fotografavosi įvairiomis nepatogiomis pozomis 5 valandas, o vėliau nuotraukas apdirbęs animatorius Gytis Baranauskas porą mėnesių kompiuteryje kūrė Arklio pasaulį.

Dominykas prisipažįsta, kad jam persidirbimo problema ir net priklausomybė nuo darbo labai artima: „Pačiam nesutelpa į galvą, kaip mes šitiek ariam ir taip mažai save tausojam. Man labai sunku save sustabdyti ir, pažvelgus iš šono, suprantu, kaip kvaila yra savęs netausoti. Tai - tiesiog absurdas. Ir, deja, tas darbinis arklys manyje šiuo metu dominuoja. Net ne aš vienas, o dar 4 vyrai „varo kartu kaip arkliai“ - repetuojame naująją programą ir kviesime žmones su humoru pasižiūrėti į tai, kaip kartais yra sunku susikalbėti su savimi.”

Scenoje pasirodydamas su gyvo garso grupe, atlikėjas atliks ne tik dainas iš naujojo albumo, bet naujam gyvenimui prikels ir „Liūdnų slibinų“ repertuaro kūrinius. Ironijos, lyrikos ir humoro pilnoje programoje Dominykas skatins žmones lengviau priimti save ir nebijoti savo „vidinių demonų“.

Šią ir kitas dainas iš albumo „100 AŠ“ jau galima išgirsti ne tik visose muzikos pasiklausymo platformose, bet balandžio 30 d. ir gyvo garso koncerte Vilniuje, muzikiniame klube „Tamsta“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją