„Po dviejų metų pertraukos grįžtame ir tikim, kad visiems bent kartą buvusiems festivalyje bus tinkama proga į jį vėl sugrįžti, o nė karto nebuvusiems, būtinai apsilankyti. Žinom, šių metų festivalio muzikinė energetika bus išskirtinė! Norėjosi, kad šią vasarą festivalis būtų kupinas ne tik bliuzo muzikos garsų, bet ir kuo įvairesnės muzikos, kuri artima bliuzui ir pačiai festivalio nuotaikai, tad šiandien skelbiami muzikiniai vardai puikiai tai atspindi! “, - pasakoja festivalio prodiuseris Algirdas Barniškis – Blėka.

Festivalio muzikinę nuotaiką kurs išskirtiniai Lietuvos muzikos scenos vardai. Vienas toks – pirmą kartą festivalyje „Bliuzo naktys“ – minimalistinis, ritmingas ir švelniai psichodelinis, indie-folk duetas – „Kamanių šilelis“, rašoma pranešime spaudai. Per savo gyvavimo 10-metį šis duetas subūrė nemažą skaičių Lietuvos klausytojų, duetas savo įrašuose ir gyvuose pasirodymuose naudoja tradicinius artimų ir tolimų kraštų instrumentus, o kartais jų instrumentais tampa ir kasdieniai buitiniai daiktai. „Kamanių šilelio“ subtilus, vos matomo folkloro atspalvius papildo elektronika, meditatyvios temos, purvinos gitaros skambesys bei sintezatoriai, o nuolat besikeičiančios ir ieškančios grupės muzika pritraukia margą auditoriją, kokia būtent ir yra festivalio „Bliuzo naktys“ auditorija.

Kitas ne mažiau festivaliui svarbus muzikinis vardas, Varniuose, prie Lūksto ežero, pasirodęs jau du kartus, prisistatantis kaip „mėgstamiausia tavo merginos grupė“ - roko muziką su retro ir psichodelikos prieskoniu grojantys – „Flash Voyage“! 2021 metais grupė „Flash Voyage“ išleido mini albumą – „Šiluma, pamiršta“, kuriame lietuviškų tekstų dėka pasakojama apie jausmus ir fantazijas, susipinančias su realybe, atskleidžiant supratimą, kad viskas gali būti visai kitaip nei svajojai visą savo gyvenimą bei pabrėžiant, kaip svarbu nedėti jausmų ir savo nusistatymų į rėmus. Šiuo metu grupė dirba prie trečiojo albumo kūrybos bei išleidimo, kuriuo nori reaguoti į karo veiksmus ir visuotinę, su tuo susijusią įtampą, kuri priverčia įvertinti asmeninės laisvės kainą.

Savo naujausią kūrybą festivalyje taip pat pristatys ir į jį sugrįžtanti grupė – „Garbanotas“. Kažkur tarp „Supergrass“, „The Stone Roses“ ir „The Big Lebowski“, jų muzikos garsai dreifuoja aplink geriausias septintojo, aštuntojo ir devintojo dešimtmečių dalis, plūduriuoja per hipišką Kaliforniją, kviesdami panirti į tą patį sapną, iš kurio veikiausiai nenorėsite pabusti. Bent kartą buvę bliuzuose per „Garbanotas“ pasirodymą puikiai tai žino ir net nebesvarbu ar tas pasirodymas vyksta dienos ar vakaro metu, festivalio minia užtikrintai pasineria autentiškuose muzikos garsuose.

Liepos 1-2 dienomis, festivalis „Bliuzo naktys“ nepamirš ir savo tradicijų, o vieną tokių, be kurių neįsivaizduojamas ir pats festivalis – bliuzo karaliene tituluojama – Arina! Arinos įvaizdis festivalyje kasmet kinta, tačiau balsas, atlikimo maniera ir charakteris – visada toks pats. Ir čia nesvarbu, kokio amžiaus klausytojai susirinks prie festivalio pagrindinės scenos, Arina kartu su grupe „Veto Bank“ kasmet įrodo, kad be jų festivalis nebūtų toks, koks yra.

Pirmą kartą festivalyje, klausytojų dėmesio lauks alternatyvaus roko, hiphopo, soulo, džiazo arba tiesiog sea wave grojanti grupė - „Kedrostubùras“, kuri 2021 metais išleido savo antrąjį albumą „NUX LUX“ ir vis drąsiau žaidžia muzikos stiliais, skambesiais ir žodžiais.

Į festivalį su visa grupe „Vos Vos“ sugrįš ir Domantas Razauskas, kuris prieš kelerius metus festivalio didžiąją sceną jau išbandė su visa grupe, festivalyje pristatydami modernaus bliuzo ir roko albumą, kuris taip ir buvo pavadintas – „VOS VOS“. Šiais metais festivalyje vėl bus galima tikėtis ir improvizacijos ir ramybės ir kosmoso, poetiškai paslaptingų Domanto tekstų bei aišku bliuzo aranžuočių!

Festivalio „Bliuzo naktys“ tradicijos, nauji atradimai, garsai per visą naktį, gamta, draugai šalia – tai tik keli raktiniai žodžiai, be kurių neįsivaizduojamas šis muzikos festivalis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją