Kaip teigia pats dainininkas, šis projektas brendo jau seniai, o išleisti pilną dainos versiją paskatino gerbėjai.

„Viskas prasidėjo dar 2020 m. gegužę, kai kartu su savo draugu gitaristu Ainiumi Marinskiu nufilmavome trumpą akustinį dainos „Gyvenu“ fragmentą. Socialiniai tinklai tiesiog sprogo ir pasipylė prašymai įrašyti pilną kūrinį. Vėliau ši daina natūraliai atsirado ir mano koncertiniame repertuare, tiesiog pajaučiau ir susigyvenau su ja. Taip priėjome prie sprendimo sukurti ir studijinę versiją. Taigi nepraėjo nei dveji metai ir pagaliau galiu pasidalinti rezultatu“, – pranešime spaudai šypsojosi G. Vagelis.

Vaizdo klipą atlikėjas su komanda nufilmavo Vilniaus kultūros, pramogų ir sporto rūmuose. Prie originaliame vaizdo įraše matomo A. Marinskio prisijungė ir kiti G. Vagelio grupės nariai: klavišininkas Lukas Gedvilas ir būgnininkas Sindre Skeie, o klipą režisavo Pijus Vėberis.

Pasak G. Vagelio, buvo stengtasi išlaikyti kiek įmanoma daugiau natūralumo ir suteikti kūriniui akustiškesnį skambesį.

„Tikrai neslėpsiu, kad esu didelis „69 danguje“ merginų fanas dar nuo vaikystės, tad į visą procesą žiūrėjome labai atsakingai ir stengėmės nesugadinti šios gražios dainos, o suteikti jai naujų spalvų bei prikelti naujam gyvenimui. Tikiuosi, kad publikai patiks“, – vylėsi atlikėjas.

G. Vagelio teigimu, šiais įtemptais laikais daina „Gyvenu“ įgauna ir naują – vilties – prasmę.

„Po Rusijos brutalios invazijos į Ukrainą, kai matome tiek tragiškų žmonių likimų, norisi semtis stiprybės, padrąsinti juos, įkvėpti gyvenimui ir tikėti, kad viskas bus gerai. Nuostabi Gintaro Reklaičio muzika ir žodžiai tam duoda pagrindą, o mes galime tik pasistengti lūkesčius pateisinti ir tvirtai pasakyti, kad mes su Ukraina būsime iki pergalės“, – kalbėjo dainininkas.

G. Vagelis gerbėjams turi ir daugiau naujienų – sutikti vasarą atlikėjas kvies trijuose dideliuose koncertuose Vilniuje (gegužės 31 d.), Kaune (birželio 2 d.) ir Palangoje (birželio 10 d.). Čia jis žada atlikti ne tik visus žinomiausius savo kūrinius, bet ir pristatyti dar niekur negirdėtų naujienų.

„Nuoširdžiai tikiu, jog dabar turime būti kaip niekad vieningi, dalintis tiek džiaugsmais, tiek išgyvenimais. Tačiau visų svarbiausia nesustoti ir neprarasti vilties, eiti pirmyn, kovoti už laisvę ir išlaikyti pozityvų mąstymą“ – sakė atlikėjas.

Naująjį G. Vagelio singlą „Gyvenu“ galite išgirsti čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją