Vasariška pajūrio scena spindės iš toli, nes joje pasirodys vienas populiariausių visų laikų Lietuvos atlikėjų ir kūrėjų Marijonas Mikutavičius, scenos karalienė Džordana Butkutė, tamsiosios elektroninės muzikos grupė „Solo Ansamblis“ džiugins alternatyviosios muzikos gerbėjus, o standartus laužantis reperis „Mad Money“ reprezentuos lietuviškąją hiphopo mokyklą.

„Karklės“ festivalis – vieta, sujungianti skirtingų muzikos žanrų melomanus

„Visuomet aiškiai pabrėžiame, jog mūsų siekis yra, jog „Karklės“ festivalis būtų ta vieta, kuri sujungtų ir suvienytų pačios skirtingiausios muzikos mylėtojus. Visai nesvarbu, ar žmogus mėgsta iki paryčių šokti pagal elektroninės muzikos garsus, ar jam prie širdies svajingas lyriškas atlikėjas, o gal legendiniai ir populiarūs hitai – ausiai mėgstamą muziką čia suras kiekvienas”,- pranešime spaudai teigė renginio organizatorius Darius Kalinauskas.

Tai, kad „Karklė“ yra „skirtingos muzikos stilių melomanus vienijančiu” festivaliu, įrodo ne tik skambūs žodžiai, tačiau ir tikri darbai, o konkrečiau – jau anksčiau paskelbta spalvinga muzikinė eilutė, kurioje skambūs tarptautiniai vardai ir vietos atlikėjai: scenoje pasirodys tarptautinės mega žvaigždės – vokiečių didžėjus „Purple Disco Machine“ bei žymiojo hito „Rampampam“ atlikėja iš Rumunijos Minelli, elektroninės muzikos kompozitorius, prodiuseris ir didžėjus Marijus Adomaitis, geriau žinomas slapyvardžiu Ten Walls bei populiarioji, lyriškų dainų kūrėja GJan.

Ryškiausi muzikiniai vardai pildo lietuviškąją atlikėjų eilutę: nuo populiariosios muzikos iki alternatyvių „sad dance“ muzikos garsų

Ilgų pristatymų ir priešistorių šiems atlikėjams nereikia – geriausias jų dosjė – ištartas vardas, kuris dažnam lietuviui pasako daugiau nei biografinės detalės. Tai – Marijonas Mikutavičius ir Džordana Butkutė – ikoniniai Lietuvos scenos veidai, pažįstami ir pirmuosius žodžius tariančiam vaikui, maištaujančiam paaugliui, jau užaugusiai Nepriklausomybės kartai ir smagiam senjorui. Abu atlikėjai savo, iš pirmų akordų atpažįstamomis dainomis bei užburiančia asmenybės charizma, sutraukia sausakimšas arenas ir augina jau ne vieną kartą gerbėjų.

Lietuvos megažvaigždės savo koncertus rengia vos keletą kartų per metus, tad, atrodytų, kad per vieną vakarą sudalyvauti abiejų šiuolaikinės muzikos legendų pasirodymuose – misija neįmanoma, tačiau festivalyje „Karklė“ ši, absoliučiai išskirtinė ir unikali galimybė, kuri vargiai ar artimiausiu metu pasikartos, bus suteikta visiems renginio dalyviams, norintiems šokti iki paryčių ir unisonu traukti žymiausias šių kūrėjų dainas.

Šios grupės pasirodymas galimas tik užgesus visoms šviesoms, saulei nusileidus į Baltijos jūros bangas ir tamsos šuorams pritemdžius scenos prieangius, kuriose įsižiebia, ikona tapęs, grupės simbolis – neoninis veidas. Jūsų dėmesiui – šiuolaikinės elektronikos grupė „Solo Ansamblis“. Jų koncertai – lyg trumpametražiai filmai, kuriuose nespalvotame fone, pagal „sad dance“ (liet. „liūdnojo šokio“) muzikos garsus, juda veikėjai, panirę į hipnotizuojančią, kerinčią, lengvai mistišką istoriją, pasakojamą išskirtiniais, tik šiaip grupei būdingais, daugiaaukščiais tekstais. Kiekvienas „Solo Ansamblio“ pasirodymas – unikalus, suteikiantis aukščiausio lygmens patirtį, kadangi čia vaizdo ir garso dermė sujungia, apjungia, įtraukia ir nepaleidžia iki paskutiniojo akordo.

Reperis „Mad Money“, reprezentuosiantis lietuviškąją hiphopo mokyklą – nėra naujokas „Karklės“ scenoje – jau tradicija tampantis, standartus laužantis reperio ir grupės pasirodymas – šią vasarą vėl sudrebins festivalį. Aštrūs tekstai šiuolaikinio lyriko lūpose, dažniausiai lydimi nemažiau efektingų šokėjų pasirodymų, tačiau veiksmas verda ne tik scenoje – ištikimi grupės gerbėjai, įsitaisę publikos priešakyje, savo šėlsmu tampa papildomu, neoficialiu grupės nariu dar stipriau ir efektingiau užkuriančiu „Mad Money“ koncertą.

Nors jau šią akimirką muzikinė eilutė atrodo išties įspūdingai, tačiau taškas joje nededamas: organizatoriai pažada, kad visai netolimoje ateityje festivalio gerbėjai gali tikėtis naujų, puikiai pažįstamų ir didelio populiarumo sulaukusių dainininkų ir muzkantų vardų.

Festivalyje – ne tik muzika, bet ir pramogos, jūra ir geriausių draugų kompanija

Organizatoriai primena, jog be muzikinių pasirodymų, tris dienas vyksiančiame festivalyje, bus galima aplankyti daugybę pramogų ir maisto zonų, mėgautis jūra ir gerų draugų kompanija. Džiugi žinia ta, kad festivalis sutaps ir su šventiniu Žolinių savaitgaliu, tad pajusti festivalio dvasią bus galima nuo pat penktadienio vakaro iki pirmadienio ryto.

Renginio iniciatoriai informuoja, jog nepanaudoti 2020-ųjų festivalio bilietai, galios ir šiemet.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją