Pirmą kartą festivalio „Granatos Live“ scenoje bus galima išvysti bene madingiausią Lietuvos atlikėją Donatą Montvydą, rašoma pranešime spaudai. Jo kūryboje – naujosios tendencijos ir išieškoti garsai, o atlikime – aukščiausi kokybės standartai bei beprotiškas atsidavimas muzikai. Jis – ir vienas daugiausiai M.A.M.A apdovanojimų pelniusių Lietuvos dainininkų. Ką tik didžiausią savo karjeroje šou „1987“ surengęs Donatas ne mažiau įspūdingesnį pasirodymą ruošia ir festivaliui.

Vienas populiariausių šių dienų Lietuvos atlikėjų Justinas Jarutis festivalyje „Granatos Live“ ne naujokas. Visgi jo pasirodymai kaskart šiek tiek kitokie ir ne mažiau laukiami. Nuolat ieškantis ir tobulėjantis atlikėjas nenustoja stebinti – hitas veja hitą, o širdį veriančias balades keičia šelmiškai skambanti odė pirmajai meilei. Toks su Jessica Shy įrašytas „Rugpjūtis“ užkariavo praeitos vasaros garsiakalbius ir ausines, o šių metų M.A.M.A. apdovanojimuose pelnė metų dainos nominaciją. Neabejojame, kad ši daina tikrai nuskambės pirmąjį rugpjūčio savaitgalį Rumšiškėse, nes festivalyje pasirodys ir Justino kūrybinė bendražygė Jessica Shy.

Metų pradžioje debiutinį albumą „Apkabinti prisiminimus“ išleidusi Jessica šią vasarą debiutuos ir festivalyje „Granatos Live“. Visgi jaunoji atlikėja jau yra spėjusi sukaupti nemažą muzikinę patirtį – jos koncertų bilietai išgraibstomi akimirksniu, kartu su Justinu Jaručiu ji nekart pasirodė ir didžiausiose šalies arenose, taip pat ir šių metų M.A.M.A. apdovanojimuose.

Dar vienas festivalio „naujokas“ – didžiausią vasaros hitą ir M.A.M.A. metų dainą pristatęs Vaidas Baumila. Nors festivalyje „Granatos Live“ jis pasirodys pirmą kartą, muzikinėje Lietuvos scenoje Vaidas – vienas labiausiai patyrusių ir ryškiausių atlikėjų. Visas jo kūrybinis kelias, nuo „Myliu“ iki „Kunigundos“, paremtas profesionalumu, atsakingu darbu, meile muzikai ir tiesiog džiaugsmu kurti.

Į didžiąją „Granatos Live“ sceną šiemet grįžta viena nuoširdžiausių šalies atlikėjų GJan. Prieš dešimtmetį internete išpopuliarėjusi dainininkė nedažnai rengia koncertus, todėl kiekvienas jos pasirodymas tampa išskirtinis ir labai laukiamas. Savo kūryboje jausmus ir sielą apnuoginanti GJan pakeri nuoširdumu ir jautrumu, o gerbėjai kiekvienoje dainoje atranda savo išgyvenimų. Ko gero dėl šios priežasties vienas emocingiausių jos kūrinių „Ruduo“ platformoje „Youtube“ buvo perklausytas daugiau nei 12 mln. kartų.

Monika Linkytė – viena populiariausių Lietuvos atlikėjų. Pirmą kartą ant scenos užlipusi prieš daugiau nei 20 metų, Monika užaugo lydima muzikos: nuo mažens profesionaliai mokėsi dainavimo, vėliau pati kūrė dainas, o jos debiutinis albumas „Walk With Me“ sulaukė puikaus įvertinimo ir muzikos autoritetų komplimentų. Šiuo metu dainininkė kartu su komanda įrašinėja antrąjį albumą, į kurio pristatymo koncertus planuoja pakviesti rudenį.

Festivalio gerbėjams jau pažįstama matematinio roko grupė „jautì“ keliasi į didžiąją „Granatos Live“ sceną. Metų roko grupe M.A.M.A. apdovanojimuose pripažintas kolektyvas – tai keturi vaikystės draugai, savo kūrybą įamžinę jau dviejuose studijniuose albumuose. Jauni, kūrybingi, ieškantys ir randantys „jautì“ – granatų šeštadienį didžiojoje scenoje.

Jau žinoma, kad rugpjūčio 5–7 d. Lietuvos liaudies buities muziejuje vyksiančiame festivalyje „Granatos Live“ pasirodys britų atlikėja Anne-Marie, švedų popžvaigždė Zara Larsson, britų didžėjus Jonas Blue bei jo tautietė šokių muzikos atlikėja Becky Hill.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją